Aloe vera fra Kanariøyene

Kremer, geleer og juicer som er gode for helsen

Takket være det gode klimaet og det vulkanske jordsmonnet har aloe vera som vokser på Kanariøyene, bedre egenskaper enn den som vokser andre steder. Allerede urinnvånerne kjente til plantens helsebringende virkninger. Den er beroligende, sårlegende, naturlig antiseptisk, antiallergisk og mye mer. I våre dager selges den i mange former på Kanariøyene, og har nærmest blitt et symbol på kanarisk sunnhet og velvære.

00:00
Título
Aloe vera fra Kanariøyene
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Aloe Vera
Imagen poster - Producto Canario - Aloe Vera
Tipo
Ancho completo
Imagen
Imagen - Producto Canario - Aloe Vera - 01
Imagen - Producto Canario - Aloe Vera - 01
Contenido
Contenido

Det er en av flere hundre planter som hører naturlig hjemme på Kanariøyene, og allerede urfolket på øyene visste at plante var god for helsen og hadde legende egenskaper. Etter den kastiljanske erobringen og den påfølgende koloniseringen av øyene ble denne kunnskapen overlevert fra generasjon til generasjon av urteleger og andre, for eksempel gjetere, som kjente både landskapet og floraen inn og ut.

Contenido

Man regner med at Kristoffer Columbus tok planten med til Amerika fra Kanariøyene, og flere senere europeiske oppdagelsesreisende bet seg merke i planten og nevnte den i skriftene sine. I sin "Beskrivelse av Kanariøyene" (1764) talte den skotske sjømannen George Glas varmt om klimaet på øyene. Han omtalte det som "ekstremt sunt, og de innfødte har bedre helse og lever lengre enn noe annet sted i verden". I sine beskrivelser av vegetasjonen som vokser spontant og uten dyrking, nevner han "jordstykker bevokst med aloe". Franskmannen greven av Poudenx besøkte øygruppen under en vitenskapelig ekspedisjon på begynnelsen av 1800-tallet. Han beskrev vinområdet Monte Lentiscal på Gran Canaria som et sted med vulkanske fjell dekket av kaktus og aloe. 

Contenido

Denne vesle eviggrønne planten sankes året rundt, og er mellom 30 cm og i overkant av en meter høy når den er utvokst. Det brukes økologiske landsbruksmetoder: ingen skadedyrmidler, ugressmidler eller kunstgjødsel.  Det betyr at man ikke bare kan bruke plantens topiske, sårlegende, solbeskyttende og brannskadehelbredende egenskaper, men at den også kan inntas oralt. Når den inntas slik, kan den bidra til å redusere blodets kolesterol- og glukosenivå og regulere blodtrykket. I de siste årene har de mange positive virkningene blitt omtalt i vitenskapelige publikasjoner, som blant annet nevner plantens mage- og tarmbeskyttende evner.

Contenido

Aloe vera inneholder 18 av de 22 aminosyrene som finnes i menneskekroppen, inkludert sju av de åtte som anses for å være essensielle. Den inneholder også et naturlig cellefornyende stoff: acemannan. Det dreier seg om en polysakkarid med immunstimulerende, antivirale, antineoplastiske og gastrointestinale egenskaper som aloe vera fra Kanariøyene utmerker seg med å inneholde fire ganger mer av enn hovedkonkurrenten, amerikansk aloe vera.

De terapeutiske egenskapene til aloe vera er resultatet av den samlede effekten av de 200 komponentene den inneholder. Studier av aloe vera fra Kanariøyene trekker fram at planten som dyrkes i øygruppen har bedre egenskaper enn den som dyrkes andre steder i verden, takket være større konsentrasjon av aloin.

Imagen
Imagen - Producto Canario - Aloe Vera - 07
Imagen - Producto Canario - Aloe Vera - 07
Contenido

Utvalget til de farmasøytiske og kosmetiske bedriftene på Kanariøyene omfatter et bredt spekter av produkter med aloe vera som er dyrket på øygruppen, og som er varmt anbefalt for kroppspleie. De vanligste produktene er kremer og geleer til forskjellig bruk, sjampo, solkrem og ren drikkejuice.