7 magiske ruter for turelskere

Enten over skyene eller ved havnivå, kan Kanariøyene også utforskes til fots

Contenido

Det er stier som er kjente som den i Machado som Serrat synger om. Det er andre som tiltrekker seg pilegrimer fra alle breddegrader, for eksempel Camino de Santiago. Det er også historiske, for eksempel Camí de Cavalls på Menorca, som dateres fra 1330. Det er noen som er for profesjonelle, andre for nybegynnere; det er ved sjøen eller på fjellet. På Kanariøyene er det dem for enhver smak: historiske, familie eller for de mer eventyrlystne, som tar deg til en strand eller til toppen av et fjell. Vi utforsker øyene med evig vår gjennom stiene.

Contenido

Inntil for noen år siden bodde det en koloni med sjøløver her (derav navnet på holmen). Også, og siden 1865, var det en stabil menneskelig bosetting. Men nå, og for å bevare den, trengs det en tillatelse for å kunne besøke den, som må søkes senest tre dager i forveien og som lar den besøkende være på holmen i fire timer, enten om morgenen eller på ettermiddagen. Nok tid til å gå langs stiene og besøke Marrajos saltsletter, Punta Martiño fyrtårn, samt El Puertito, en liten fiskerlandsby som ikke lenger er bebodd. Ruten er enkel, praktisk talt flat, med et fall på 22 meter, så selv om den er syv kilometer lang, kan den gjøres på to timer.

Contenido

Varighet: 2 timer (7 km).
Høyde: 22 meter.
Vanskelighetsgrad: lett.

Contenido

Denne tre timer lange ruten, halvannen time dit og halvannen time tilbake, tar oss inn i et spektakulært landskap gjennom ruten som innbyggerne på naboøya La Graciosa gjorde daglig for å komme til og fra Lanzarote. Den er på 3,5 kilometer, med et fall på 358 meter og en middels til høy vanskelighetsgrad, da Riscos de Famara slett ikke er enkle og bakken har løs grus som gjør det vanskelig å gå ned. Ved begynnelsen av veien, med avgang fra Yé, på vei til Guinea, kan du se det nordlige kystområdet på Lanzarote og sundet som skiller det fra La Graciosa, kjent som El Río. Når du begynner å gå nedover de svingete stiene, kan du se de endemiske artene, mange av dem beskyttet. Som belønning er det obligatorisk å ta et bad når du kommer til stranden og deretter starte veien tilbake.

Contenido

Varighet: 3 timer (7 km).
Høyde: 358 meter.
Vanskelighetsgrad: middels høy.

Contenido

Før det fantes veier brukte øyboerne disse veiene til å flytte fra et sted til et annet, samt å flytte flokkene og storfeene sine på jakt etter nye beitemarker. Over tid ble denne stien, som er mer enn hundre år gammel, forlatt for disse formålene og brukes nå kun til fotturer, fotturer og pilegrimsreiser. Takket være dette er ruten godt skiltet. Under reisen blir vi ledsaget av de fantastiske kanariske furuene, tajinastene og verodene. Det er 13 kilometer der brostein, skogsstier og asfalt veksler. Stien kan gjøres på under fem timer, med et fall på 838 meter og middels vanskelighetsgrad. Blant de spektakulære landskapene som vi kan se på under ruten, skiller Roque Nublo seg ut, en imponerende vulkansk monolitt, en av de største i verden, som ligger i hjertet av øya. Stien, på et høyt punkt, fører til det som er kjent som "Nublo-vinduet", en fjellformasjon hvorfra du har en uforglemmelig utsikt.

Contenido

Varighet: 6 timer (9 km).
Høyde: 1194 meter.
Vanskelighetsgrad: høy.

Contenido

Det høyeste fjellet i Spania (3715 meter) og den tredje høyeste vulkanen i verden ligger på Tenerife. El Teide, erklært som Natural World Heritage Site av UNESCO, er en del av nasjonalparken med samme navn. Oppstigningen til toppen kan gjøres til fots, gjennom en merket sti, eller med taubane. Det er også flere stier for å utforske det spektakulære landskapet som omgir det, ideelt for å gå med barn og hele familien. Ruten som fører til bunnen av den siste toppen tar seks timer, med et maksimalt fall på 1194 meter stigning og 812 meter nedstigning. Det anbefales kun for personer i god fysisk form og uten hjerteproblemer fordi det i tillegg til ujevnhetene må tas hensyn til den store høyden. Altavista Refuge, som ligger nesten på toppen, lar deg bo én natt ved forespørsel om tillatelse og se soloppgangen fra det høyeste stedet i landet. Det anbefales å bruke varme klær for natten. Både ved solnedgang og under soloppgang kan du se skyggen av den imponerende vulkanen som projiseres på øya og når havet. Denne opplevelsen alene gjør reisen verdt.

Contenido

Varighet: 6 timer (9 km).
Høyde: 1194 meter.
Vanskelighetsgrad: høy.

Contenido

Ligger i sentrum av øya, er det et krater med en sirkel av topper, nesten 2500 meter over havet. Denne plassen ble erklært en nasjonalpark i 1954 og er en av hovedattraksjonene i La Palma. Stiene som kan følges i parken går langs skråningene til de imponerende veggene til kalderaen, dekket med kanariske furutrær, samt langs ravinene. Det er nødvendig å bruke egnet fottøy, vann- og solbeskyttelse, samt en jakke, fordi temperaturen synker på de høyeste nivåene. Reisen til toppen av Roque de los Muchachos, det høyeste punktet på øya, på 2426 meter over havet, tar omtrent seks og en halv time. Du kan også komme dit med bil og ta en kortere vei til foten av Pico de la Cruz, som dekker seks kilometer. Det er flere selskaper som foretar reisen, enten til fots eller i kjøretøy. Premien for å nå toppen er den spektakulære utsikten som, hvis tiden på døgnet er riktig, viser skyformasjonen som et enormt hav. Når skyene forsvinner, kan noen av de andre øyene i skjærgården sees. Hvis du går forberedt, er Roque de los Muchachos et av de beste stedene på planeten for å se stjerner, og det er derfor det er et av de beste astrofysiske observatoriene i verden her.

Contenido

Varighet: 6,5 timer (11,5 km).
Høyde: 2426 meter.
Vanskelighetsgrad: middels.

Contenido

Denne ruten gjennom Garajonay nasjonalpark, også et verdensarvsted, lar turgåere forestille seg hvordan skogene var for millioner av år siden. Ulike plantearter søker tilflukt i denne fuktige laurbærskogsformasjonen, som viñátigo , laurbær eller til . Fra Contadero til El Cedro-bekken er det omtrent seks kilometer av ruten og et fall på 551 meter, som kan gås på tre og en halv time gjennom godt merkede stier og en skogssti. Innpakket i en nesten permanent tåke, er fuktigheten fra skyene og bladene på trærne ansvarlige for fangst, noe som tillater overlevelse av denne skogen som allerede har forsvunnet fra det meste av planeten. Nesten ved enden av stien kommer du til en eremitage bygget i 1935. Reisens relative vanskelighetsgrad gjør det tilrådelig å bruke passende fottøy, samt lange bukser. I landsbyen El Cedro er det en campingplass og et landlig hus hvor du kan spise eller overnatte.

Contenido

Varighet: 3,5 timer (6 km).
Høyde: 551 meter.
Vanskelighetsgrad: middels.

Contenido

Denne ruten på åtte kilometer og 885 høydemeter er en vanskelig utfordring, som krever tilstrekkelig fottøy for fotturer, men den er verdt å gjøre på grunn av dens geologiske og botaniske verdi. Stien er delt i to deler: den første, av høy vanskelighetsgrad, da det er en klippe med opp- og nedturer; og den andre, praktisk talt flat, som går fra eremitasjen La Caridad til San Andrés. Reisen tar cirka tre timer og følger en historisk sti som ble brukt som en nøkkelrute før motorveien ble bygget i midten av forrige århundre. Det er en del hvor utsikten er spektakulær, og en annen hvor turgåeren kan følge med på einer vridd av passatvinden. Dette er trær med merkelige former som har blitt støpt litt etter litt til de får sin nåværende form, noe som ser ut til å ære den besøkende.

Contenido

Varighet: 3 timer (8 km).
Høyde: 885 meter.
Vanskelighetsgrad: vanskelig.