365 dager med kultur på Kanariøyene: hva du ikke bør gå glipp av

Kultur hele året! Her gir vi deg noen av de beste tilbudene du finner på Kanariøyene for å besøke museer, få tilgang til typiske festivaler eller oppdage nye måter å forstå kultur på.

Contenido

Kanariøyene er et ideelt reisemål å utforske hele året og ikke bare på grunn av dets privilegerte klima -som lar deg nyte den evige våren-, men også fordi aktivitetstilbudet er så bredt og variert at det er umulig å kjede seg. Å oppdage historien, kulturen og kunsten til hver av øyene i skjærgården, gå gjennom byene og tettstedene, og besøke de mest emblematiske bygningene og museene, er alltid en god plan. I tillegg, gjennom sine tradisjonelle festivaler, kan vi bedre forstå hvordan innbyggerne er. Dette er noen av de mest ikoniske museene og festivalene du kan nyte på Kanariøyene 365 dager i året.

Contenido

På Atlantic Center for Modern Art (CAAM) i Las Palmas de Gran Canaria kan vi ta en reise gjennom kunsten i Afrika, Amerika og Europa. Nettopp kallet til å omfatte den kunstneriske kulturen på disse tre kontinentene har gjort CAAM til det ledende museet for samtidskunst på Kanariøyene. Et annet enestående museum på Gran Canaria er Néstor-museet, senteret som samler arbeidet til Néstor Martín-Fernández de la Torre, en av de mest kjente kanariske malerne og hovedrepresentanten for modernismen på Kanariøyene. Februar eller mars er perfekte måneder for å besøke Gran Canaria og nyte det berømte karnevalet. Karnevalet i Las Palmas de Gran Canaria er en av de eldste og mest historiske festivalene i hovedstaden, samt en av de morsomste og mest fargerike i Spania. Av denne grunn er det mange 'carnavaleros' som kommer til øya fra forskjellige steder for å nyte denne spektakulære feiringen. En annen av de mest populære på Gran Canaria er Fiesta de la Rama i Agaete. Til ære for Virgen de las Nieves, hver 4. august, går tusenvis av dansere gjennom byen og vifter med grener i luften, til de når helligdommen til Jomfruen. I følge noen forskere om saken, kan denne festivalen ha lignende konnotasjoner som den opprinnelige ritualen for forespørselen om regn som de gamle kanarifuglene kom med, og brakte grener fra fjellet for å treffe havet mens de uttalte bønnesanger.

Contenido

Elskere av gastronomi har et obligatorisk stopp ved Casa del Vino y de la Miel de El Sauzal på Tenerife. Det er en typisk kanarisk landlig hacienda som er mer enn tre århundrer gammel, der vi, i tillegg til å kjenne prosessen med å lage disse produktene, kan smake på forskjellige typiske retter i restauranten eller tavernaen. Hvis du reiser med barn, er et alternativ for å nyte skjønnheten Museum of Science and Cosmos, i San Cristóbal de La Laguna. I fasilitetene er det et planetarium, og de tilbyr en rekke interaktive aktiviteter for å tilbringe en dag med det mest moro. Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife, erklært en festival med internasjonal turistinteresse, er det eldste i det nasjonale territoriet. Folk går bokstavelig talt ut i gatene under denne feiringen, der forestillingene til komparsaene, konsertene og dansene ikke gir pusterom til de mest fester. Blant de typiske festivalene kan vi ikke glemme Corpus Christi de La Orotava, et flott blomstershow. I løpet av det som er kjent som teppenes torsdag kan du se mer enn 30 tepper laget med naturlige elementer som utgjør bildevev full av farger og lukter gjennom gatene i kommunen.

Contenido

Sør på Lanzarote - i Playa Blanca, foran Las Coloradas-bukten - ligger Museo Atlántico, et av få undervannsmuseer i verden. Dens mer enn tre hundre skulpturer, av den britiske kunstneren Jason deCaires, skaper en drømmeaktig atmosfære som bare kan oppdages ved å fordype deg i havet. En annen av de viktigste kulturelle attraksjonene på Lanzarote er César Manrique Foundation. Bygningen, bygget på fem vulkanske bobler omgjort til rom, er et godt eksempel på måten den geniale kunstneren forvandlet Lanzarote, blandet kunst med natur og respektert øyas landskap og tradisjoner.

Contenido

Sjøforsvarsmuseet i Santa Cruz de La Palma tilbyr en intens og spennende reise gjennom maritim historie. Museet ligger inne i Barco de la Virgen, en nøyaktig gjengivelse av en karavel laget i 1940 for Jomfruens nedstigning under Lustral-festlighetene. Plassens særegne karakter og den store historiske verdien av innholdet konsoliderer Sjøforsvarsmuseet som det mest besøkte på øya. La Palma feirer en av de mest anerkjente festivalene i skjærgården, Los Indianos. Hver første mandag i karnevalet er hovedstadens gater dekket i hvitt for å ønske "Indianos" velkommen, et navn som de som emigrerte til det feilaktige navnet India, det vil si Amerika, ble kjent med. Siden midten av det nittende århundre ble indianerne hvert år mottatt med stor glede og nysgjerrighet på de nye produktene de brakte, som rom eller sigarer. I denne festivalen kler klapperne seg i sitt beste kreolske pynt for anledningen, og hvitt oversvømmer byen med kampen om talkum.

Contenido

Det er mulig å spasere gjennom en by med gamle nybyggere i El Hierro. Det er Ecomuseum of Guinea, bygget på en aboriginal bosetning og som fortsatt bevarer hjemmene til de første innbyggerne på øyene og de som ble bygget av kolonisatorene. De arkeologiske levningene som er funnet i området er eksponert slik at besøkende kan lære hvordan hverdagen var i tidligere tider. Ved siden av økomuseet ligger El Hierro Giant Lizard Recovery Center, det beste stedet å oppdage denne endemiske arten.

Contenido

Et annet alternativ for å oppdage aboriginernes hemmeligheter og mystikken til hulegraveringene er det arkeologiske museet i La Gomera. Fullskala rekreasjon av et Guanche-offeralter er en av hovedattraksjonene, i tillegg til de arkeologiske stykkene som viser levemåten til de første innbyggerne på Kanariøyene.

Contenido

Museet i Las Salinas del Carmen, på Fuerteventura, lar deg lære hvordan salt tradisjonelt utvinnes fra havet før det blir en grunnleggende ingrediens i ethvert kjøkken. Det imponerende hvalskjelettet plassert ved siden av saltslettene identifiserer museet. Fuerteventura har også et særegent økomuseum, La Alcogida. Det er et oppholdsrom hvor besøkende kan se hvordan øyas håndverkere jobber og samhandle med dem.