Klatring i Anaga

Tenerifes lengste klassiske ruter

Tenerifes lengste klassiske ruter ligger nordøst på øya, blant bratte fjell og dype juv i landsbygdparken Anaga. Dette er et spektakulært naturområde med et overveldende vakkert landskap, og her finner du regnskog sammen med en rekke steinformasjoner der det er laget rundt hundre ruter. Alle rutene er godt utstyrt, og det høyeste punktet ligger på 250 meter. Noen av rutene er tilpasset klatrere med middels ferdighet, mens andre er en utfordring for selv drevne klatrere.

Til toppen av Roque Negro

En av Anagas mest kjente ruter går til toppen av Roque Negro. Denne formasjonen begynner ved husgruppen med samme navn og kan by på godt utstyrte fjellsider og stein av høy kvalitet. Den delen som kalles «Lado oscuro» – den mørke siden – er fylt med skog og tåke og er et ideelt sted å klatre om ettermiddagen på sommeren. En annen populær topp – og et høydepunkt for ekspertene – er Roque de Las Ánimas. Rutene her stiller høye krav til ferdigheter, noe som også er tilfellet for noen av rutene som går opp Roque de En Medio.

Localidad
Anaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
1
257
13
262
10045