Klatring i Barranco del Agua

Godt utstyrte ruter i Puntallana

Et landskap det uten tvil er verdt turen å bevege seg inn i, er Barranco del Agua, som ligger nordøst på La Palma. Dette beskyttede naturområdet inneholder øyas beste eksemplarer av den lokale cardonal-planten og er en ideell setting for sportsklatring. Området ligger i kommunen Puntallana og er utmerket tilrettelagt. Det er laget 140 godt utstyrte ruter i vertikale vegger med opptil 40 meters høyde, og rutene er tilrettelagt av lokale klatrere.

Basaltformasjoner på La Ferrata-veggen

Det er lett å kjenne igjen dette området som følge av at det har en tunnel som går under veien og er utstyrt med kunstige demninger. Det er mulig å klatre her hele året, men området pleier å være nokså fuktig om vinteren. Veien opp til noen av rutene går via metallstiger og kabler – som er fastmontert – ettersom det nesten er umulig å komme seg over den nedre delen av enkelte steinformasjoner. Dette skyldes at steinene er av nokså ujevn basalt i enkelte områder – og spesielt i La Ferrata-veggen. Det er også grunnen til at du alltid bør bruke hjelm, og spesielt når du står under oppstigningen.

Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
5
257
13
262
10045