Klatring i Tamadaba

400 ruter omgitt av furuskog, i nærheten av Artenara

Midt i naturparken Tamadaba, som ligger nord på Gran Canaria, og i nærheten av landsbyen Artenara finner du øyas viktigste område for sportsklatring. En av Kanariøyenes best bevarte furuskoger ligger også i dette nærmest uberørte området. Området er så godt som uten like når det gjelder klatring i overheng, og mellom juv og skoger finnes det rundt 400 ruter fordelt på de bratteste klippeveggene. Mange av rutene har en middels vanskelighetsgrad, og det høyeste punktet er 40 meter over bakken.

Godt utstyrte traseer og et campingområde

Alle rutene har godt med utstyr, og til tross for at mesteparten av dem har middels og høy vanskelighetsgrad, finnes det også traseer som passer for klatrere uten høye ferdigheter. Denne idretten er stadig i utvidelse, og det bygges hele tiden utmerkede ruter i mer fjerntliggende deler. Med unntak av om vinteren kan du klatre her hele året, bortsett fra i enkelte begrensede traseer. Det finnes også et område med campingmuligheter her, men det er underlagt tillatelse fra Área de Medioambiente i øyrådet for Gran Canaria.

Localidad
Tamadaba

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045