Klatring i Fataga

Et favorittsted blant sportsklatrere på Gran Canaria

Et av de mest populære stedene blant utøvere av sportsklatring på Kanariøyene ligger i juvet ved den pintoreske landsbyen Fataga, som ligger i søndre del av Gran Canaria. Dette er en usedvanlig vakker naturperle som har fått navnet Valle de Las Mil Palmeras, eller de tusen palmers dal, og her står den grønne vegetasjonen i skarp kontrast til den rødlige basalten i de svært karakteristiske steinveggene. Den store variasjonen av vanskelighetsgrader har gjort dette til favorittsted blant de ivrigste utøverne av denne idretten.

Bestigning av juvet i årets kjøligste måneder

Til tross for at det bare er relativt få ruter her (cirka 75), er de godt utrustet, og det er også mulig å klatre her nesten hele året, noe som har ført til at Barranco de Fataga er et av de mest besøkte stedene blant klatrere fra Kanariøyene. Hvis du vil klatre her, er det anbefalt å gjøre det i årets kjøligste måneder. Om sommeren faller det imidlertid også skygge på deler av området på ettermiddagen, noe som gjør at det er mulig å overvinne rutene som går over jevn basaltstein. Disse rutene har et toppunkt på 30 meter.

Localidad
Fataga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045