Klatring i Ayacife

Ruter på fjelltopper i hjertet av Gran Canaria

Et av de beste bakteppene for klassisk klatring finner du ved Ayacata-husgruppen. Dette utrolige området befinner seg ved fjelltoppene som ligger sentralt på Gran Canaria, og har en fabelaktig utsikt til Roque Nublo – som har blitt et naturlig symbol på øya – og en stor mengde fjellvegger med 200 ruter som er beregnet som innledning til ulike klatreruter. Alle rutene går gjennom de forskjellige vulkanske formasjonene, og vanskelighetsgraden økes inntil du kommer til noen av øyas mest utfordrende ruter.

El Frontón og La Librería

El Frontón er navnet på veggen som ligger nærmest Ayacata-husgruppen, og sammen med La Librería utgjør den det mest besøkte og populære klatreområdet her. Begge veggene har mange ruter, blant annet noen som er svært emblematiske og når en høyde på 150 meter. El Laurel-klippen og El Pino-veggen er andre kjente formasjoner som er enda høyere, med en høyde på hele 200 meter. Og hvis det du er ute etter, er å bestige Roque Nublo, finnes det også her ruter i alle vanskelighetsgrader.

Localidad
Ayacata

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045