Månelandskap i Corona Forestal

Særegent vulkansk landskap sør på Tenerife

De som tviler på at naturen er den største kunstneren som finnes, bør besøke dette landskapet med underlige former skjult langt oppe i fjellsidene sør på øyen Tenerife. Månelandskapet er dannet av en rekke kjegleformede figurer med stilisert utseende, som til sammen ser ut som en modernistisk katedral. Gjennom tusenvis av år har erosjonen meislet ut former i en fjellside dannet av tusenvis av lag med finkornet, beige vulkansk aske. Resultatet er et særegent skue som ser ut som et landskap hentet fra et annet himmellegeme, derav navnet.

Stien fra Vilaflor til månelandskapet

Den eneste måten å komme til dette vesle stedet skjult i de furukledde fjellsidene, er til fots langs en ganske krevende sti på 13 kilometer tur/retur, som går fra fjellandsbyen Vilaflor. Turen går oppover gjennom naturlige skoger med kanarifuru, på steinlagte stier som er flere hundre år gamle. På skyfrie dager kan man se sørsiden av Las Cañadas del Teide, og lengre nede sørsiden av Tenerife som skråner ned mot Atlanterhavet, der fjellene på naboøyen Gran Canaria ser ut som om de flyter.

Høyde
1.364 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
1
10
262
10045