Charco de los Clicos

En innsjø i et vulkansk krater på Lanzarote

På vestkysten av Lanzarote, i nærheten av Yaiza, finner man et landskap fullt av kontraster. Her ligger et gammelt krater som har sunket i Atlanterhavet og skapt en innsjø kjent som Charco de los Clicos. Den har status som naturreservat. Innsjøens grønnfarge skyldes algene som lever på bunnen, og står i skarp kontrast til den svarte sanden på den såkalte El Golfo-stranden, som ligger bare 100 meter fra innsjøen, og til himmelens og havets blåfarge.

Et vakkert vulkanlandskap ved havet

For å få best mulig utsikt lønner det seg å besøke utsikten på El Golfo først, spesielt de siste timene før solnedgang, da omgivelsene er preget av ro og stillhet. En sti fra parkeringsplassen og utsiktspunktet ned til stranden gjør at man kan oppleve vulkanlandskapet ved Charco de los Clicos og solnedgangen i vannkanten.

Høyde
5 m
Trekking routes
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
3
10
262
10045