Los Tilos-skogen

Urskog på La Palma

Skogen Los Tilos (Lindeskogen på norsk) er en eksplosjon av biologisk mangfold og grønnfarger som man faller for ved første blikk. En ufarlig, fredelig og mosegrodd jungel der stillheten og duften av løv hersker. Los Tilos (eller Los Tiles, som er det offisielle navnet) er en av få gjenværende laurbærskoger, en frodig urskog av trær med brede blader som for millioner av år siden var vanlig i store deler av planeten. Derfor ble Los Tilos erklært biosfærereservat av Unesco i 2002, en verneform som nå dekker hele øyen La Palma.

Tur i Los Tilos-skogen

La Palmas berømte laurbærskog ligger nordøst på øyen, 24 kilometers kjøring fra byen Santa Cruz og bare fire kilometer fra tettstedet Los Sauces. Landeveien slutter i nærheten av besøkssenteret for Los Tiles, der det finnes utstillingsrom, videoprojeksjoner og kafé. For å gå tur i verneområdet anbefales to fine stier som er tilrettelagt for at du skal kunne finne frem på egen hånd: en på 2,5 kilometer som går gjennom hjertet av skogen, og en annen som stiger vel tusen meter til de forfriskende kildene Marcos og Cordero.

Høyde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
10
262
10045