Cumbre Vieja naturpark

Et imponerende landskap

Cumbre Vieja naturpark strekker seg fra midten av øyen La Palma til sørkysten. Her kan man se alt fra forhistoriske lavatunger til de aller nyeste, som stammer fra utbruddet i Teneguía i 1971. Noen av vulkanene i Cumbre Vieja naturpark er tilholdssted for diverse vernede plante- og dyrearter. Furuskogen som dekker store deler av parken, står i skarp kontrast til den mørke jorden, og skaper et landskap som virkelig gjør inntrykk.

En fottur blant vulkanene på La Palma

Den beste måten å bli kjent med den vulkanske aktiviteten på La Palma og utforske naturen i Cumbre Vieja naturpark, er å krysse parken til fots fra nord til sør. Stien er kjent som "Vulkanruten" og omfatter de fleste viktige vulkankjeglene. Dessuten kan man fra denne stien, som ikke er egnet for motorisert ferdsel, nyte enestående utsikt over La Palma og de nærmeste naboøyene.

Høyde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Breña Alta, Breña Baja, Villa de Mazo, El Paso, Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
10
262
10045