Naturmonumentet Guayadeque-juvet

Huleboliger i et imponerende juv på Gran Canaria
Guayadeque er en skjult naturlig og folkloristisk perle på Gran Canaria. Dette store, buktende 15 kilometer lange juvet sørøst på øyen fascinerer besøkende med sin ville natur og bratte klippevegger dekket med naturlig vegetasjon. Følelsen av å være i et slags drømmeland forsterkes av de berømte huleboligene i juvet. Det dreier seg om naturlige grotter som er omgjort til private boliger, overnattingssteder for bygdeturisme og restauranter.
dagstur i nærheten av Maspalomas
Denne spektakulære dalen er perfekt for en dagstur fra turistsentra som Maspalomas, som ligger bare 30 minutters kjøring unna. Ved inngangen til juvet ligger besøkssenteret i Guayadeque, der det fortelles om skikkene og leveviset til de kanariske urinnvånerne som bodde i juvet. Landeveien langs elveløpet går opp til et kapell og flere restauranter i huler i berget, der det serveres lokal mat. Fra slutten av landeveien går det en sju kilometer lang sti til den vulkanske kalderaen Los Marteles.
Høyde
279 m
Flora interest
Catering
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Ingenio y Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
10
262
10045