Naturmonumentet Bandama

Gå inn i en vulkansk kaldera på Gran Canaria

Å gå inn i Bandama-kalderaen er å reise flere millioner år tilbake i tid, til en periode da enorme eksplosjoner av brennhett underjordisk vann åpnet denne imponerende sirkelen med en diameter på en kilometer. Bandama ligger 20 minutters kjøring fra sentrum av Las Palmas, nordøst på øyen Gran Canaria. Det er en virkelig imponerende plass, med en konkav bunn med klynger av naturlige tilhørende trær, enorme avsetninger av grå vulkansk aske og bratte fjellvegger langs kanten.

Det beste utsiktspunktet over Bandama-kalderaen

Ved den bratte kanten av kalderaen kneiser Bandama-toppen 575 meter over havet. Den er Gran Canarias nyeste vulkankjegle, og det beste utsiktspunktet over krateret. For å gå inn i kalderaen må man benytte seg av det lille nettverket av stier. Langs den 170 meter lange nedstigningen til bunnen kan man se huler som de gamle kanarierne brukte til å lagre korn, vinpresser som de brukte til å presse druene som ble dyrket i Bandama, og noen få hus med flere hundre års historie.

Høyde
574 m
Flora interest
Catering
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Santa Brígida

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
10
262
10045