Las Niñas-dammen

En kunstig innsjø der man kan tilbringe en hel dag på Gran Canaria

Hvis du er på leting etter en naturperle der du kan tilbringe en hel dag, så er Las Niñas-dammen i innlandet på Gran Canaria et godt valg. Denne kunstige innsjøen er omringet av kanarifurutrær og har et stort tilrettelagt friluftsområde. Der tilbys det diverse tjenester, inkludert bord, ildplasser, toalett og parkering. Det finnes også et område der man kan campe. Det går flere stier gjennom området som gjør det enkelt å utforske Las Niñas-dammen og omgivelsene.

Åsted for en tragisk legende

Las Niñas-dammen er innhyllet i legender og mystikk: et av furutrærne her er over 400 år gammelt og spiller en viktig rolle i en tragisk historie der en ungpike dør oppslukt av flammer ved foten av dette treet. Det er verdt å nevne at denne furuen har overlevd flere skogbranner gjennom sin historie, og fremdeles tegner en dramatisk silhuett i det vakre landskapet ved Las Niñas-dammen.

Høyde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
10
262
10045