Det spesielle naturreservatet Las Dunas de Maspalomas

Ørken og oase sør på Gran Canaria

Las Dunas de Maspalomas er et naturområde med en skjønnhet og mangfold av økosystemer som gjør det unikt på Kanariøyene. Det er vernet av Kanariøyenes myndigheter som spesielt naturreservat, og de 400 hektarene omfatter en flott strand, et område med sanddyner av organisk sand i bevegelse, en palmeskog og en saltvannslagune. Denne blandingen av ørken og oase ligger ved kysten på sørspissen av Gran Canaria, og er omgitt av de velkjente hotellanleggene i det store turistsentrumet Maspalomas.

Aktiviteter i Las Dunas de Maspalomas

For å bli bedre kjent med denne naturperlen er det en god idé å besøke informasjonssenteret og utsiktspunktet. Begge ligger i Hotel Riu Palace, i den nordøstlige delen av Maspalomas kjent som Playa del Inglés. Derfra går det en sti. Stiens forgrening nummer 3 går gjennom forskjellige typer sanddyner i reservatet og ender på den store og solrike Maspalomas-stranden. Derfra kan man gå å se på det rike dyrelivet i La Charca, nyte den forfriskende skyggen i palmelunden og besøke økoparken Tony Gallardo.

Høyde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Maspalomas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Fuglekikking ved La Charca de Maspalomas

Ornitologisk turisme sør på Gran Canaria

La Charca de Maspalomas er det perfekte turistmål for å observere vannfugler. Denne saltvannslagunen med siv og tamarisktrær ligger sørvest i naturreservatet Las Dunas de Maspalomas, 200 meter fra det karakteristiske fyrtårnet i Maspalomas, på den turistpregede sørspissen av Gran Canaria. En turløype langs vestbredden av innsjøen tar deg med til de beste stedene for å bruke kikkerten og kameraet.

Med litt flaks kan du se opptil 24 arter trekkfugler og stedfaste fugler i løpet av bare en dag. Gjennom nesten hele året jakter elegante gråhegrer og silkehegrer etter småfisk og insekter, og sandløpere roter i sandbunnen i disse fredelige våtmarkene. Over vannet flyr gullbeingråmåker, og man kan se vaktsomme sivhøner og sothøner, eller fiskeørn og kanskje en berberfalk hvis man er virkelig heldig.

Imagen
Título
Kameltur gjennom Las Dunas de Maspalomas

Ørkeneventyr på Gran Canaria

En måte å utforske det spesielle naturreservatet Las Dunas de Maspalomas på, er å bli med en dromedarkaravane. En tur på ryggen på et av disse høyreiste dyrene med rolig gange som trives godt i det varme klimaet i Maspalomas, er den perfekte illustrasjonen av hvilken fargerike blanding av ørken og oase dette helt spesielle naturområdet er. Og en slik tur gjennom ørkenen er uten tvil et fint reiseminne å ta med seg hjem fra Gran Canarias sørkyst.

Dromedarene (som her kalles "kameler") legger ut i karavane og bruker 35 minutter på turen gjennom bølgende sanddyner med naturlig ørkenvegetasjon. For å bli med på en tur må man gå til teltene som er slått opp i den østlige delen av Fataga-juvet, noen få hundre meter ovenfor La Charca de Maspalomas. Husk å ta solkrem og annen solbeskyttelse, og gjør deg klar til en uforglemmelig opplevelse.

Imagen
Título
Besøkssenter, utsiktspunkt og Tony Gallardo-parken

Opplev naturen i Gran Canarias beste sanddyner

For å bli kjent med den enorme naturrikdommen som finnes i Las Dunas de Maspalomas anbefales det å besøke tre steder: det spesielle naturreservatets besøkssenter, sanddynenes viktigste offentlige utsiktspunkt og palmelunden med kunnskapsløype i Tony Gallardo-parken. Ved å begynne dagen med en tur til disse tre stedene får man en innføring i skjønnheten og det varierte plante- og dyrelivet i dette området helt på sørspissen av øyen Gran Canaria.

Besøkssenteret, som ligger inne i Hotel Riu Palace på Playa del Inglés, har tavler og videoer med informasjon om sanddynenes opphav og deres økologiske betydning. Ta kontakt med det vennlige personalet for å bestille guidet omvisning i Tony Gallardo-parken i Maspalomas, med den vakre skogen med kanaripalmer og modellene av reservatets økosystemer. Like ved besøkssenteret finnes det et flott utsiktspunkt over sanddynene som er tilknyttet den romantiske gangstien Paseo Costa Canaria i Playa del Inglés.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
9
262
10045