Det hellige fjellet Tindaya

Det hellige og magiske fjellet på Fuerteventura

Fjellet Tindaya ligger nordvest på Fuerteventura, like i nærheten av La Oliva. Urinnvånerne på Fuerteventura så på Tindaya som et hellig fjell og tilla det magiske egenskaper. Dette kan man se vitnesbyrd på i de mer enn 300 fotformede graveringene som er funnet på fjellet, og som er av stor arkeologisk verdi og interesse. Dette frittstående fjellet, som er 400 meter høyt og formet av tidens tann, stikker seg ut i det tørre og flate landskapet på Fuerteventura.

Stier og mystiske landskap i Tindaya

På den sørvestlige ryggen av Tindaya kan man finne en sti gir besøkende muligheten til å komme i nærkontakt med fjellet og se alle de vakre fargene i dette landskapet, som er preget av ro og mystikk. Ved foten av fjellet, på sørsiden, ligger en liten landsby der man finner en og annen butikk og restaurant som kan være praktisk å stikke innom når man skal besøke denne lille magiske enklaven.

Trekking routes
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
4
10
262
10045