Corralejo naturpark

Kanariøyenes største sanddyner finner man på Fuerteventura
Corralejo naturpark er det perfekte sted å oppleve øyen Fuerteventuras ørkenaktige skjønnhet. Dette kyststykket på 2,5 ganger 10,5 kilometer nordøst på øyen består av to deler som lever i kontrastfylt harmoni. I nord, ved det store turistsentrumet Corralejo, ligger Kanariøyenes største sanddynefelt, et enormt område med hvit sand og strender der Atlanterhavets turkise vann skyller i land. Den sørlige delen er helt annerledes: vulkansk, oker- og rødfarget, med grovt og ujevnt berg med dramatiske former.
Aktiviteter i Corralejo naturpark
Landeveien FV-1, som forbinder øyhovedstaden Puerto del Rosario med tettstedet Corralejo, går forbi her, men man må sette fra seg bilen i en parkeringsfil og ta føttene til hjelp for å nå parken. For å nyte strendene i Corralejo trenger man bare håndkle, vann og solkrem. Hvis du ikke er naturist kan du velge å ha på badetøy, og ta gjerne med en drage hvis du har, for forholdene er ofte bra. For å komme i nærkontakt med vulkanlandskapet må du ha på deg godt fottøy og klatre opp på den 300 meter høye vulkanen Montaña Roja. Husk å ta med kamera for å forevige øyene Lanzarote og La Graciosa som stikker opp av havet.
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
4
10
262
10045