Naturmonumentet Las Playas

Særegent landskap sørøst på El Hierro

Naturmonumentet Las Playas er et verneområde som omfatter et av de mest særegne landskapene på El Hierro: en halvsirkelformet bratt fjellvegg skapt av en rekke enorme jordras som fikk deler av Kanariøyenes yngste vulkan til å kollapse. Resultatet er et digert amfiteater som er ni kilometer langt og over tusen meter høyt, vendt mot havet slik at det blir som et slags fredfylt gjemmested for turistene. Beliggenheten, langt fra byer og landsbyer, gjør dette til et perfekt reisemål for de som er ute etter fred og ro.

Bonanza-klippen og det nasjonale parador-hotellet

Utsikten over denne store halvsirkelformede fjellveggen er imponerende fra de to utsiktspunktene Las Playas og Isora, som begge ligger på toppen, og fra steinstrendene som området er oppkalt etter. Utenfor denne fjellveggen reiser den berømte Bonanza-klippen seg. Det er en vulkansk utløper med former som setter fantasien i sving, og som er et naturlig symbol for øyen. Og ved bredden av havet ligger et av Spanias statseide luksushoteller, det nasjonale parador-hotellet på El Hierro. Dette fredelige stedet ligger bare 10 minutters kjøring fra øyens viktigste havn, La Estaca.

Høyde
285 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
7
10
262
10045