Charco Azul på El Hierro

Et naturlig basseng som lett kunne ha vært tegnet av César Manrique

Charco Azul ("Det blå bassenget") er ikke tegnet av den berømte kanariske kunstneren César Manrique, men det er et fantastisk kunstverk i seg selv. Charco Azul på El Hierro er uten tvil ett av de mest spektakulære badestedene på den minste av Kanariøyene. Dette området er naturlig skapt av flytende lava og innbyr deg til å bade i de turkise bassengene, men er også skjermet mot det mektige havet av et berg, som sender hvitt skum og bølgeslag opp langs sidene.

Et lett tilgjengelig basseng i et vulkansk område

Bassenget ligger i El Golfo, en fantastisk dal langs den kuperte kystlinjen, og er ett av de beste eksemplene på hvor vakre utilsiktede effekter vulkanske strømmer kan ha. Det er lett å ta seg dit til fots, og området har soldekk av tre og en basaltbue som omgir bassenget. Det er også mulig å dykke, for de litt mer vågale besøkende. Vannet får deg til å slappe av og lade batteriene, og selv om stedet kanskje ikke er skapt av en berømt kunstner som Manrique, skaper naturen selv en egen magi.

Parking
Solarium
Sin vigilancia
Oleaje moderado
LHBTI
Localidad
Frontera
Vær forsiktig hvis du bader

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk ikke såpe i dusjene.
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i omgivelsene med overdreven støy (høy musikk, roping...), og heller ikke forstyrrende aktiviteter som ballspill.
- Kjæledyr er forbudt i mange av de naturlige bassengene. Vær sikker på at det er lov å ta det med.
7
9
262
10045