Maipés de Agaete

En arkeologisk friluftspark på Gran Canaria

Nesten 700 graver i store gravhauger laget av vulkansk stein gjør Maipés de Agaete til en eksepsjonell arkeologisk friluftspark som kan fortelle mye om øyas urinnvånere. Nordøst på Gran Canaria, bak furuskogen i Tamadaba, hviler denne parken på en stor ås av lava som ligger i et tørt og merkverdig vakkert landskap. Her finner du graver som er opptil 1300 år gamle. Dette er et spektakulært sted som har blitt klassifisert som kulturminne, og det grå terrenget og den grønne vegetasjonen i området danner en interessant fargekontrast.

Besøk Maipés-gravene

Hemmelighetene til Maipés-gravplassen avdekkes på en behagelig tur på ikke stort mer enn en kilometer. Turen er også egnet for bevegelseshemmede. Som en innledning til turen blir de ulike gravtypene forklart på informasjonssenteret, og her dykker vi også dypere ned i verdenen til de tidligere innbyggerne på øya. Deretter går veien langs gangbroer av stål som fører deg til hundrevis av gravhauger som har en diameter på opptil åtte meter og en høyde på tre meter og er diskret spredd utover terrenget. Her får du en guidet omvisning i livet og døden på øya før spanjolene kom hit – det hele i omgivelser som kunne vært hentet ut av en spillefilm.

Parking
Localidad
Agaete
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta ikke bilder med blitz. Det kan skade deler av kunstnerisk og kulturell verdi.
- Bruk søppeldunkene, og sorter avfallet ditt så langt det er mulig før du kaster det i tilhørende beholder. Spis ikke mat inne i utstillingslokaler.
- Vær forsiktig med ryggsekken eller bagen for ikke å treffe noen gjenstand når du beveger deg.
- Legg vekt på å være stille og snakke lavt for ikke å forstyrre andre besøkende.
2
11
262
10045