Cenobio de Valerón

Det store klosteret i Valerón-dalen

På nordre del av Gran Canaria finner du et av de største og mest spektakulære arkeologiske funnstedene på Kanariøyene: Cenobio de Valerón. Dette er et enormt kollektivt kornkammer som fortidens øyboere brukte til å lagre korn, som kostholdet deres var bygget rundt. Området har over 300 siloer som er gravd ut i mykt fjell og knyttet sammen på ulike nivåer. Dette er et prakteksempel på forhistorisk ingeniørkunst og er vel verdt å besøke – spesielt som følge av den kulturelle verdien området har for øya.

Et besøk på Cenobio de Valerón

Funnstedet har i dag blitt tilrettelagt for turistbesøk. Det er åpent for publikum fra tirsdag til søndag og krever inngangspenger. Du kan gå rundt på området på egen hånd, og for grupper på over ti personer går det an å bestille guidet omvisning. Området kan skilte med en rekke tilbud, for eksempel parkering og informasjonsressurser og -paneler, slik at besøket blir så pedagogisk som mulig. I resepsjonsområdet ligger det også en liten butikk der du kan kjøpe lokale produkter og suvenirer fra funnstedet.

Parking
Localidad
Santa María de Guía
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta ikke bilder med blitz. Det kan skade deler av kunstnerisk og kulturell verdi.
- Bruk søppeldunkene, og sorter avfallet ditt så langt det er mulig før du kaster det i tilhørende beholder. Spis ikke mat inne i utstillingslokaler.
- Vær forsiktig med ryggsekken eller bagen for ikke å treffe noen gjenstand når du beveger deg.
- Legg vekt på å være stille og snakke lavt for ikke å forstyrre andre besøkende.
2
11
262
10045