Økomuseet La Alcogida

Fuerteventuras håndverksyrker – i levende live

Litt nord for sentrum av Fuerteventura, i nærheten av landsbyen Tefir, finner du et særegent museum, nemlig La Alcogida. Det er særegent fordi det er et levende museum: her kan du se hvordan håndverkerne på øya utfører fagene sine, og du kan snakke med dem. Økomuseet består av sju oppussede hus som er eksempler på de ulike arkitektoniske stilene på øya – fra typiske enkle og nøkterne hus på landsbygda til herskapshus med balkonger, to-etasjers tretrapper og tak med takstein.

Bli kjent med livet til Fuerteventuras jordbrukere

På museet kan du bli kjent med livet til jordbrukerne på Fuerteventura – fra 1800-tallet og frem til for bare noen tiår siden. Her finner du også en god representasjon av husdyrene som finnes på øya, blant annet geiter, esler og kameler. Og den lokale floraen er også representert: kaktus, balsamvortemelk og palmer lever sammen i det tørre landskapet. I tillegg kan du lære om systemet som brukes til å samle vann, brødovnene og tidligere arter og fugler.

Parking
Localidad
Tefía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta ikke bilder med blitz. Det kan skade deler av kunstnerisk og kulturell verdi.
- Bruk søppeldunkene, og sorter avfallet ditt så langt det er mulig før du kaster det i tilhørende beholder. Spis ikke mat inne i utstillingslokaler.
- Vær forsiktig med ryggsekken eller bagen for ikke å treffe noen gjenstand når du beveger deg.
- Legg vekt på å være stille og snakke lavt for ikke å forstyrre andre besøkende.
4
262
10045