Kunnskapssenteret Los Molinos – Tiscamanita

Bli kjent med fremstillingsprosessen for kanarisk gofio
Kunnskapssenteret Los Molinos befinner seg i en tradisjonell bygning i typisk Fuerteventura-stil, som ligger i landsbyen Tiscamanita i hjertet av Fuerteventura. På siden av museet står en restaurert vindmølle som også er svært interessant. I dette kunnskapssenteret kan man bli kjent med hele kulturen som har vokst opp rundt gofioen, en matvare som gjennom mange hundre år var øyboernes fremste våpen mot hungersnød. Det hyggelige besøket gir en gjennomgang av vindmøllenes historie og en mulighet til å se detaljene i fremstillingen av ekte kanarisk gofio.
Hør lyden av en manuell vindmølle
Ikke før har man kommet til museet før man kan høre en svært spesiell lyd, som kommer fra den manuelle vindmøllen der maisen males opp. Det er fascinerende å se hvordan en tradisjonell vindmølle fungerer, en prosess som inkluderer møllesteiner, leire og kalk, og også å se nærmere på denne møllen, som består av en hovedbygning, et tårn og maskineriet. Kunnskapssenteret Los Molinos gir informasjon om de ulike måtene man kan få mel fra kornet, og man kan se på forklaringspaneler, diagrammer og plantegninger av ulike typer møller for å forstå bedre hvordan de fungerer.
Localidad
Tuineje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta ikke bilder med blitz. Det kan skade deler av kunstnerisk og kulturell verdi.
- Bruk søppeldunkene, og sorter avfallet ditt så langt det er mulig før du kaster det i tilhørende beholder. Spis ikke mat inne i utstillingslokaler.
- Vær forsiktig med ryggsekken eller bagen for ikke å treffe noen gjenstand når du beveger deg.
- Legg vekt på å være stille og snakke lavt for ikke å forstyrre andre besøkende.
4
11
14 10
262
10045