SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Kunnskapssenteret Los Molinos – Tiscamanita

Kunnskapssenteret Los Molinos på Fuerteventura
Kunnskapssenteret Los Molinos på Fuerteventura
Kunnskapssenteret Los Molinos på Fuerteventura

Bli kjent med fremstillingsprosessen for kanarisk gofio

Kunnskapssenteret Los Molinos befinner seg i en tradisjonell bygning i typisk Fuerteventura-stil, som ligger i landsbyen Tiscamanita i hjertet av Fuerteventura. På siden av museet står en restaurert vindmølle som også er svært interessant. I dette kunnskapssenteret kan man bli kjent med hele kulturen som har vokst opp rundt gofioen, en matvare som gjennom mange hundre år var øyboernes fremste våpen mot hungersnød. Det hyggelige besøket gir en gjennomgang av vindmøllenes historie og en mulighet til å se detaljene i fremstillingen av ekte kanarisk gofio.

Hør lyden av en manuell vindmølle

Ikke før har man kommet til museet før man kan høre en svært spesiell lyd, som kommer fra den manuelle vindmøllen der maisen males opp. Det er fascinerende å se hvordan en tradisjonell vindmølle fungerer, en prosess som inkluderer møllesteiner, leire og kalk, og også å se nærmere på denne møllen, som består av en hovedbygning, et tårn og maskineriet. Kunnskapssenteret Los Molinos gir informasjon om de ulike måtene man kan få mel fra kornet, og man kan se på forklaringspaneler, diagrammer og plantegninger av ulike typer møller for å forstå bedre hvordan de fungerer.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

BESØK NETTSTEDET

OPPDAG