Garoé-treet

Det hellige treet på El Hierro

Garoé-treet står på et sted som er fullt av magnetisme, i nærheten av San Andrés på El Hierro. Det ble tilbedt av Bimbache-folket (de tidligere innbyggerne på El Hierro) og er i dag blitt til et symbol på selve øya. Bladene på dette laurbærtreet samlet opp nok vann til å dekke behovet til hele befolkningen på El Hierro, og det ble derfor betraktet som hellig. Det ble slått over ende av en orkan på 1600-tallet, og det var ikke før i 1949 at det ble erstattet av treet som står der i dag.

Informasjonssenteret og La Ruta del Agua

På dette sagnomsuste stedet ligger det i dag et lite informasjonssenter der du finner all slags informasjon om dette hellige treet. Her får du blant annet lære om den historiske og arkeologiske betydningen det har, og fenomenet horisontalt regn – som har æren for at Garoé-treet destillerer vann. For noen år siden ble La Ruta del Agua, eller vannruten, laget. Dette er en tursti på 16 kilometer som inneholder informasjon om vannets historie på El Hierro og virkelig viser hvor mye følelser øyboerne har for dette treet.

Localidad
San Andrés

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta ikke bilder med blitz. Det kan skade deler av kunstnerisk og kulturell verdi.
- Bruk søppeldunkene, og sorter avfallet ditt så langt det er mulig før du kaster det i tilhørende beholder. Spis ikke mat inne i utstillingslokaler.
- Vær forsiktig med ryggsekken eller bagen for ikke å treffe noen gjenstand når du beveger deg.
- Legg vekt på å være stille og snakke lavt for ikke å forstyrre andre besøkende.
7
11
262
10045