Fuerteventura

Kanariøyenes strand

Kilometervis av paradisiske strender med hvit og gyllen sand og en sjø som er turkis. Dette er det idylliske bildet for alle som liker å kjenne på solen og havbrisen og ta seg et oppfriskende bad i rolige og transparente farvann. Du trenger ikke å dra langt for at dette drømmebildet skal gå i oppfyllelse, når som helst på året. Her er Fuerteventura, som kan nytes intenst og uten hastverk, og bare noen timer unna de viktigste storbyene i Europa.

Contenido

Idrettsutøvere fra disipliner med «vind og bølger», fra forskjellige deler av verden, verdsetter denne Kanariøyens fortreffelighet for utøving av surfing, vindsurfing og kiting. Klimaet er ekstraordinært, dagene er lange med sol hele året, perfekte vind- og bølgeforhold, komplett tilbud av tjenester og fasiliteter... Alt som idrettsutøvere på alle nivåer kan trenge.

00:00
Título
Fuerteventura
Vídeo
Póster
El Cotillo. Fuerteventura
El Cotillo. Fuerteventura
Tipo
Ancho completo
Contenido

Og skulle du bli lei av å nyte avslappende dager på stranda, noe som er ganske usannsynlig, kan Fuerteventura også by på andre uforglemmelige opplevelser. Her er et av biosfære-reservene på Kanariøyene. Ta en tur ut i det strenge landskapet i innlandet og la deg overraske av skjønnheten i de myke relieffene. Ta en pause i landsbyer der tiden går i et annet tempo og lær om øyas historie. Besøk små pittoreske kystbyer der du kan nyte en utsøkt fiskerett ledsaget av andre delikatesser fra majorera-gastronomien, som for eksempel deres prestisjetunge ost med beskyttet opprinnelse, internasjonalt anerkjent og belønnet med utallige priser. 

Contenido

Fra strand til strand

Nesten 150 kilometer med postkortstrender, og bare ett problem: bestemme deg for hvilken du vil dra til! Et problem som lett kan løses ved å velge en ny strand hver dag. I dag besøker du flotte strender omgitt av et stort område av sanddyner. I morgen ønsker du kanskje et trygt badested, spesielt for de yngste i familien, i de krystallklare lagunene som dannes mellom sandbanker og naturlige skjær. En annen dag kjenner du deg kanskje eventyrlysten og oppsøker uslåelige ensomme strender, som bakteppet for store filmproduksjoner, eller du tar en båttur til en liten holme der du kan nyte uforglemmelige øyeblikk... 

Dette er den perfekte øya å dra til med lett bagasje, for deretter å returnere hjem med bagasjen full an avslapning og velvære.
 

Imagen
Contenido

Leke med vinden og bølgene

Vindsurfing og kiting er konger av vannsporten på denne øya. Fans og profesjonelle på høyeste nivå finner uslåelige forhold på Fuerteventura til å ri på bølgene og utfordre vinden hver dag i året.

For de som alltid har drømt om å oppleve spenningen ved å stå på et brett og hengi seg til bølgene, er dette den perfekte muligheten. Øya har spesialiserte skoler og selskaper som tilbyr alt du trenger for å trene eller lære disse aktivitetene, og på grunnlag av flere tiår med erfaring kan disse tilby svært profesjonelle tjenester av beste kvalitet. Beviset på dette er arrangementet som i årevis har funnet sted på de fantastiske strendene i Jandia, av verdensmesterskapet i brettseiling og kiting, der den internasjonale eliten av idrettsutøvere deltar. 
 

Contenido

Nyte majorero-osten

Hvis det finnes en gastronomisk delikatesse som skiller seg ut på Fuerteventura, så er det oster. «Majorero-osten» er ett av tre produkter på Kanariøyene som har oppnådd beskyttet opprinnelse. Denne osten skiller seg ut med sine lange tradisjoner langs hele skjærgården og spesielt på denne øya. 

Den ekstraordinære kvaliteten og den tradisjonelle, manuelle produksjonsmåten av denne osten er blitt anerkjent år etter år som en av de beste i verden. Den blir stadig oftere verdsatt av gourmeter og kokker med prestisjetung bakgrunn. Hvis selv ekspertene bekrefter dette, hvorfor ikke gi deg selv en gave ved å skjemme bort ganen mens du nyter det unike landskapet i Fuerteventura. Det kan anbefales å prøve de ulike variantene, prate med de som produserer osten og, hvorfor ikke, ta med et utvalg av delikatessene hjem.
 

Contenido

Historie og kultur til fots på gateplan 

Fuerteventura var den første øya som ble erobret av europeerne, så det er lett å forestille seg de interessante, historiske bevisene øya bevarer. Et besøk i Betancuria er obligatorisk. Byen ble grunnlagt i 1404 og var den første øy-hovedstaden. Vandre gjennom gatene og bli kjent med en kulturarv som er erklært en historisk samling, og bli inspirert av tidligere tidsepoker ved å studere hver detalj av bygningene.

Øya har også interessante museer som tar oss inn i en kultur og identitet som dateres tilbake til før-spansk tid, hvorav mange ting fortsatt er bevart. Urbefolkningen, kalt «majos» eller «maxos», etterlot en viktig arv som for eksempel graveringer av fotavtrykk (podomorfos) som er utført i stein fra fjellet Tindaya. Dette var ansett som et hellig kultsted.
 

Contenido

Besøk de eldste landskapene på Kanariøyene

Fuerteventura var den første øya av Kanariøyene som begynte å dukke opp fra Atlanterhavets dyp for millioner av år siden. Ettersom det her ikke har vært vulkanutbrudd på tusenvis av år, har erosjon hatt fritt leide til å forme relieffer etter eget ønske, og er derfor den sanne hovedpersonen i landskap som det i Betancuria. Og resultatet kunne ikke vært mer formidabelt. Her er det enorme sletter der de lave fjellene danner bølgelandskap i terrenget. Dette er et bilde som formidler en dyp følelse av avslapning. Den strenge vegetasjonen forsterker stillheten og skaper et unikt bilde av Europa.

Imagen
Contenido

Kikke på stjernene

Skjønnheten til Fuerteventura går lenger enn til det geografiske terrenget med sine vakre strender og landskap. Øya er perfekt til stjernekikking da gode forhold har gjort det mulig for Fuerteventura å få ett av de tre Starlight-reservatene som finnes på Kanariøyene. Dette er et privilegium som er få steder i verden forunt. 

Ved Sicasumbre, det første astronomiske utsiktspunktet på øya, finnes det informasjon og instrumenter for observasjon som både amatører og eksperter fritt kan benytte seg av. Her kan du nyte alt av stjerner, konstellasjoner, planeter og kometer som nattehimmelen over Fuerteventura kan by på.
 

Contenido

Ikke dra igjen uten å prøve...

«Majorero-osten» lages av geitemelk fra en innfødt geiterase fra Fuerteventura, og er en av tre med beskyttet opprinnelse på Kanariøyene. 

Título

For mer informasjon kan du besøke nettstedet Patronato de Turismo de Fuerteventura