Helsekrav

DATO FOR SISTE OPPDATERING: 06/juni/2022

Her finner du en oversikt over de forskjellige prosedyrene du må gjennom før du reiser, basert på opprinnelsessted og valg av overnattingssted, for å kunne reise til Kanariøyene. Vi informerer om at i skrivende stund er over 84.3% av befolkningen vaksinert mot covid-19. Dette tallet er over gjennomsnittet i Europa.

1. KRAV VED INNREISE TIL SPANIA (og Kanariøyene):

Contenido

Du kan besøke Kanariøyene så sant du reiser fra EU, et land i Schengen-området eller et annet land som Spania har innreiseavtale med.

 Alle innreisende er pålagt å informere seg om reiseoperatørens eller flyselskapets vilkår før de reiser til Kanariøyene.

 

1. 1. HVIS DU REISER FRA EU OG SCHENGEN-OMRÅDET

Contenido

For øyeblikket er det ingen restriksjoner på reiser til Kanariøyene.

Ikke nødvendig:

  1. EU-COVID-sertifikat. 
  2. Vaksinesertifikat 
  3. Diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon 
  4. Sertifikat for gjennomgått sykdom
  5. Kontrollskjema  

 

1.2. HVIS DU REISER FRA ET TREDJELAND OG DU ER IKKE EU-SAMFUNNSBORGER

Contenido

Passasjerene må oppfylle ett av de følgende kravene (Medpassasjerer under 12 år er unntatt dette kravet):

  1. Vaksinesertifikat med status som fullvaksinert mot covid-19. 
  2. Diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon med negativt resultat, uavhengig av status når det gjelder vaksine eller gjennomgått sykdom. Godkjente tester er antigentest tatt innen 24 timer før avreise Spania og NAAT-test (PCR, RMA, LAMP) tatt innen 72 timer før avreise Spania.
  3. Sertifikat for gjennomgått sykdom som bekrefter at innehaveren erfriskmeldt etter covid-19-sykdom, utstedt minst 11 dager etter den første positive NAAT-testen (PCR, TMA, RT-LAMP). Sertifikatet er gyldig i 180 dager.

I tillegg kreves det bevis på diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon med negativt resultat, uavhengig av status når det gjelder vaksine eller gjennomgått sykdom, utelukkende for tredjeland med høy risiko. Godkjente tester er antigentest tatt innen 24 timer før avreise Spania og NAAT-test (PCR, RMA, LAMP) tatt innen 72 timer før avreise Spania. 

1.3. HVIS DU REISER FRA SPANSK TERRITORIUM

Contenido

For øyeblikket er det ingen restriksjoner på reiser til Kanariøyene fra noe annet sted i spansk territorium. Det betyr at det er tillatt å reise mellom øyene og fra fastlandet.