Dykking av beste kvalitet

Kanariøyene er et sant paradis for dykkerentusiaster, en aktivitet som kan praktiseres alle dager i året i det rene og gjennomsiktige vannet i skjærgården, med en sikt på inntil 30 meter. Temperaturene gjør øyene til et verdensparadis for marint biologisk mangfold, vulkanske havbunner, skjær og grotter bebodd av en variert marin fauna og en utrolig artsrikdom.

00:00
Título
Dykking i HD
Vídeo
Póster
Inmersión en alta definición
Inmersión en alta definición
Tipo
Ancho completo
Contenido

Marine reservater på Kanariøyene

På Kanariøyene vil du finne tre marine reservater hvor du kan nyte den rike og mangfoldige marine faunaen. 

Det marine reservatet Punta de La Restinga-Mar de las Calmas på øya El Hierro, er et krav for alle dykkere med respekt for seg selv. En fantastisk havbunn der skilpadder, tunfisk, medregal-fisk, sjøstjerner, abborfisken mero og delfiner lever sammen. De kan observeres der de slynger seg mellom grottene og klippene. Her er rike havbunner som også ble regenerert etter undersjøiske utbrudd i 2011.

Dykking i reservatet Marina de La Palma – blant mange grotter og klipper på inntil 300 meters dyp – er en herlig utfordring for de som søker etter dype dykk, og ideelt for observasjon av ørnerokke, svarte koraller og delfinslekten tumlere. 

Det marine reservatet på Isla de La Graciosa og holmer nord på Lanzarote er det største marine området i Europa som er beskyttet. Den spektakulære havbunnen skjuler et stort mangfold av marin fauna. Denne kan oppleves fra de ulike dykker-punktene og er velegnet for alle nivåer. For fiskeinteresserte finnes det mange eksempler på lysing, abborfisken róbalo og tannbrasme. 
 

Contenido

Vulkansk havbunn og undervannsmysterier

På Kanariøyene finnes det mange steder å dykke der spesielt den vulkanske naturen kan oppleves og verdsettes. I kort avstand fra kysten er det i tillegg mulig å besøke grotter og sjøbunn på 1000 meters dyp. Disse er fulle av svarte lava-strukturer og undersjøiske grotter.  

Vannet som omgir øyene, skjuler en lang rekke historier. Derfor er det ikke overraskende om du under dykking oppdager skipsvrak og rester av vrak som er i en utmerket stand, til tross for alderen. Takket være sin posisjon som det gunstige punktet på skalaen for kommersielle og maritime ruter, og sin viktige fiskeaktivitet gjennom tidene, skjuler det seg et landskap fullt av liv og artsrikdom i havdypet til Kanariøyene.  Vi må heller ikke glemme å nevne andre hemmeligheter som befinner deg på dypet – det imponerende Atlanterhavsmuseet i nærheten av Playa Blanca. Det eneste europeiske undervannsmuseet med skulpturer.
 

Imagen
Fondo submarino Playa de la Cueva, La Gomera
Fondo submarino Playa de la Cueva, La Gomera
Contenido

Dykking og mesterskap for alle

Tilbudet av steder for dykking på Kanariøyene er komplett. Det finnes et hav av kontraster, ulike dybder og punkter for alle nivåer. Til dette må vi legge til at mange av stedene er tilgjengelige til fots fra kysten, uten å måtte bruke båt. 

På øyene finnes det mange dykkerskoler for de som ønsker å begynne med denne sporten, samt etablissementer der de mer erfarne kan leie utstyr. Skjærgården er også vertskap for verdensberømte begivenheter og konkurranser, som for eksempel Open Fotosub på El Hierro. Dette er en konkurranse i undervannsfotografering som arrangeres hvert år. Begivenheten tiltrekker seg både profesjonelle og amatører fra flere land. 

Título

Kanariøyenes beste steder for dykking

Imagen
Banner Puntos de inmersión en las Islas Canarias.
Banner Puntos de inmersión en las Islas Canarias.