SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
06-Juni-2021

HEI!

På Kanariøyene jobber vi intenst hver eneste dag for at du skal kunne besøke oss med så gode forhold som mulig både når det gjelder sikkerhet, hygiene og kvalitet. For øyeblikket har vi de laveste smittetallene i Spania.

Hvis du skal reise på ferie til øygruppen i nærmeste framtid, vil du finne nyttig informasjon her.

1Hvem kan besøke Kanariøyene?

Du kan besøke Kanariøyene så sant du reiser fra et land i EU, i Schengen-området eller fra et annet land som Spania har innreiseavtale med. Disse landene er Storbritannia, Australia, Kina, Sør-Korea, New Zealand, Rwanda, Thailand, Singapore, Israel og Japan. Fra 7. juni kan du reise for turisme fra andre land enn de som er nevnt hvis du har vaksinasjonssertifikat

Med tanke på hjemreisen anbefaler vi deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.

2Må jeg gjennom spesielle prosedyrer før jeg kan reise til Kanariøyene?

Alle som kommer til Kanariøyene på ferie, må gå gjennom en sanitær kontroll. Denne kontrollen er forskjellig avhengig av situasjonen du befinner deg i: 

Hvis du reiser fra et høyrisikoområde utenfor Spania:

  • Helsekontrollskjema (FCS) må fylles ut og signeres elektronisk før du reiser til Kanariøyene. 
  • Sanitærkontroll på flyplassen består av å ta kroppstemperaturen (feber vil forstås som en kroppstemperatur som er lik eller større enn 37,5 ° C) og visuell verifisering av fraværet av symptomer.
  • Barn under 12 år er unntatt kravene 
  • I tillegg må personer over 12 år oppfylle følgende krav:

     1. Vaksinesertifikat som bekrefter at innehaveren er vaksinert mot covid-19. Personen må være fullvaksinert og ha fått den siste vaksinedosen minst 14 før innreise til Spania. Alle vaksiner som er godkjent av EU (Det europeiske legemiddelbyrået, EMA) og WHO, vil bli godtatt.

    2. Sertifikat som dokumenterer negativt resultat på en diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon som innehaveren har gjennomført. Godkjente tester er antigentest og NAAT-test (PCR, RMA) som er avlagt mindre en 48 timer før ankomst Spania. 

     3. Sertifikat som bekrefter at innehaveren er friskmeldt etter gjennomgått covid-19-sykdom, utstedt minst 11 dager etter den første positive NAAT-testen (PCR, TMA). Sertifikatet er gyldig i 180 dager. 

Hvis du reiser fra et lavrisikoområde utenfor Spania: 

 • Helsekontrollskjema (FCS) som du må fylle ut og signere elektronisk før du reiser til Kanariøyene. 
 • Sanitærkontroll på flyplassen som består av å ta kroppstemperaturen (feber vil forstås som en kroppstemperatur som er lik eller større enn 37,5 ° C) og visuell verifisering av fraværet av symptomer.
 • Det er spesielle vilkår for tilgang til turistinnkvarteringssteder (se punkt 3).


Hvis du reiser fra en annen selvstyrt region i Spania:

 • Attest på diagnostisk test for aktiv covid-19-infeksjon med negativt resultat. Testen må utføres i løpet av de siste 72 timene før ankomst Kanariøyene. Obligatorisk .
 • De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering.
 • Det er spesielle vilkår for tilgang til turistinnkvarteringssteder (se punkt 3).

  Følgende personer har ikke plikt til å legge frem attest på negativ koronatest:
 • Barn under 6 år 
 • Passasjerer i transitt i en kanarisk havn eller lufthavn som har sitt endelige reisemål i et annet land eller et annet sted i spansk territorium.
 • Passasjerer som kan dokumentere at de har vært utenfor den autonome regionen Kanariøyene i en periode på under 72 timer før ankomst, uavhengig av hvor de er bosatt.
 • Passasjerer som er i besittelse av den offisielle attesten på at de er fullvaksinert i løpet av de siste 8 månedene før reisen, eller har fått minst én dose vaksine mot covid-19 med autorisasjon fra Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) løpet av de siste 4 månedene – i sistnevnte tilfelle minst 15 dager før reisen. I det offisielle vaksinesertifikatet må det oppgis hvilken vaksine personen har fått, antall doser og datoen da de respektive dosene ble gitt.
 • Passasjerer som kan legge frem legeattest eller offentlig dokument som dokumenterer at de har hatt sykdommen for mindre enn 6 måneder siden.
 •  Her en liste over noen autoriserte sentre i Sverige. 

Hvis du reiser mellom øyer: 

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter  og Canaryflystår for flyvninger mellom øyene, mens Fred OlsenArmasBiosfera Express og Líneas Romero står for fergeforbindelser.

 • Det er ingen restriksjoner på reiser mellom øyene 
 • Det er spesielle vilkår for tilgang til turistinnkvarteringssteder (se punkt 3).

   

3Vilkår for adgang til registrerte turistovernattingssteder.

Brukerne må oppfylle et av de følgende kravene:

 • Attest på diagnostisk test for aktiv covid-19-infeksjon med negativt resultat. Testen må utføres i løpet av de siste 72 timene før ankomst Kanariøyene. (PCR, TMA o antigener)
 • Passasjerer som har det offisielle dokumentet som bekrefter at de har fått full vaksine innen 8 måneder før reisen, eller minst én dose av en covid-19-vaksine som er godkjent av Det europeiske legemiddelbyrået, EMA – i sistnevnte tilfelle minst 15 dager før reisen – i løpet av de fire siste månedene. 
 • Passasjerer som med legeerklæring eller annet offisielt dokument kan bekrefte at de er friskmeldt etter gjennomgått sykdom i løpet av de siste 6 månedene.

Følgende personer er unntatt det ovennevnte:

a) Barn under 6 år

b) Personer som kan dokumentere at de er fastboende på Kanariøyene og på eget ansvar erklærer at de ikke har forlatt territoriet i løpet av de siste 15 dagene før de ankommer overnattingsstedet, og som i denne perioden ikke har hatt symptomer på covid-19.

c) Personer som, uavhengig av bosted, erklærer at de har oppholdt seg utenfor den selvstyrte regionen Kanariøyene i en periode på under 72 timer før ankomst, har oppholdt seg i Kanariøyenes territorium i de siste 15 dagene før den nevnte 72-timersperioden, og som i tillegg på eget ansvar erklærer at de ikke har hatt symptomer på covid-19 i denne perioden.

For alle reisende er det absolutt nødvendig å informerer seg om reiseoperatørens eller flyselskapets betingelser før reisen til Kanariøyene.

4SÆRSKILTE TILTAK PÅ VISSE ØYER

Frem til 17.06.2021

 

ALARMNIVÅ 1

ALARMNIVÅ 2

ALARMNIVÅ 3

ALARMNIVÅ 4

Tenerife

 

x

 

 

Gran Canaria

 x

 

 

 

Lanzarote

 

 x

 


Fuerteventura

 x

 

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 x  

                                 

 

 

La Graciosa

 

 x

 


Under oppholdet plikter turister å følge de aktuelle reglene for hvert alarmnivå. Se oversikt over reglene nedenfor:

 

ALARMNIVÅ 1

ALARMNIVÅ 2

ALARMNIVÅ 3

ALARMNIVÅ 4

RESTRIKSJONER PÅ INN- OG

UTREISE FRA ØYEN

 NEI

NEI

NEI

 

NEI

PORTFORBUD

NEI 

NEI 

 

NEI

NEI

MØTER

MELLOM PERSONER SOM IKKE ER I SAMME HUSSTAND

Maks 10 personer

Maks 6 personer 

 

Bare på serveringssteder og

maks 4 personer

 

Maks 2 personer

HOTELL OG RESTAURANTNÆRING

Stengetid kl. 00.00

maks 10 spisegjester

Stengetid kl. 23.00

maks 6 spisegjester 

 

Kun uteservering med 50 % kapasitet og

til kl. 22.00

 

Stengetid kl. 18.00

 

IDRETTSANLEGG

Åpent,

grupper på maks 6 personer

Åpent,

grupper på maks 4 personer

Lukket

 

 

Lukket

KOLLEKTIVTRANSPORT

Fungerer som normalt

50 % kapasitet

50 % kapasitet

50% kapasitet 

MARKEDER

Kun i friluft

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

OFFENTLIGE ARRANGEMENTER

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

 

Ikke tillatt

UTELIV

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

 

5Jeg er usikker på testene:

Jeg er bosatt på Kanariøyene. Må jeg legge frem negativt testresultat for å kunne ta inn på et overnattingssted for turister på Kanariøyene?

Nei. Du må legge frem bevis på at du er bosatt på Kanariøyene. Du må også legge frem en egenerklæring om at du ikke har forlatt Kanariøyene i løpet av de siste 15 dagene før du ankommer overnattingsstedet, og at du ikke har hatt symptomer som kan tyde på covid-19 i denne perioden. 

Jeg har tenkt å oppholde meg på øyene over lengre tid. Må jeg teste meg hver gang jeg bytter overnattingssted?

Nei, du trenger bare å bevise sammen at du gjorde testen 72 timer før du ankom Kanariøyene. Hvis det har gått 15 dager siden ankomst, må du sende inn en ansvarlig erklæring om at du de siste 15 dagene ikke har hatt symptomer som er kompatible med COVID-19.

Er det obligatorisk med en test også når man forlater Kanariøyene?  

Nei, men det kan være at hjemlandet ditt krever det. Vi anbefaler deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.  

Kan jeg ta en test på Kanariøyene før jeg reiser hjem?
Ja, det er klart du kan det. Kanariøyene har et førsteklasses helsevesen. Overnattingsstedet kan informere deg om nærmeste sted der du kan ta en godkjent diagnosetest. Se også vår oversikt over godkjente steder på Kanariøyene der du kan ta prøven.

 

 

6Hvilke sikkerhetstiltak kan jeg forvente på flyplassen og/eller flyet?

Husk at det er påbudt med munnbind på flyplassen og på hele flyreisen. Du må dessuten følge alle sikkerhetsinstrukser både fra flyselskapet og luftfartsmyndighetene.

Vi anbefaler deg å sjekke inn på nettet for å unngå unødvendige prosedyrer på flyplassen. Husk at mange flyselskaper ikke lenger tillater håndbagasje i kabinen, bortsett fra en personlig eiendel som får plass under setet.

 

7Kan jeg bevege meg fritt mellom øyene?

Ja, selvsagt kan du det. En av de store fordelene ved å besøke Kanariøyene er at du kan besøke flere øyer på samme reise. Øyene er svært forskjellige fra hverandre, og det gjør reisen mye mer givende og interessant.

 

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter  og Canaryflystår for flyvninger mellom øyene, mens Fred OlsenArmasBiosfera Express og Líneas Romero står for fergeforbindelser.

 

8Hva må jeg vite før jeg ankommer Kanariøyene? Sikkerhetstiltak.

Vi her på Kanariøyene har jobbet utrettelig de siste månedene for at du skal kunne komme på besøk til oss og ha en trivelig ferie med maksimal sikkerhet og trivsel.

 

Som del av disse tiltakene må du laste ned appen RadarCOVID på mobilen din. Dette er obligatorisk. Appen er en mobilapp for smittevarsling som er tilgjengelig både på iPhone og Android. Den vil varsle deg om hvilken fare det er for å bli utsatt for covid-19 der du befinner deg.

 

I tillegg må du kjenne til de viktigste tiltakene som er iverksatt for å ivareta din helse og sikkerhet:

Generelle tiltak:

 • Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, med unntak av inntak av mat og drikke, treningsaktiviteter og/eller funksjonshemming eller luftveissykdom.
 • Trygg avstand mellom personer (fastsatt til 1,5 meter).
 • Skjerpet personlig hygiene ved bruk av håndvask eller hånddesinfeksjon.
 • Godt renhold og desinfeksjon av lokaler og materiell på steder der det foregår aktiviteter (spesielt toaletter og lignende fellesområder).

Spesifikke tiltak:

  • I gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs er det påbudt med munnbind uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke.

   I tillegg er det forbudt å røyke eller bruke apparater for inhalering av tobakk dersom det ikke er mulig å garantere at en avstand på 2 meter til andre personer overholdes.
  • Offentlige transportmidler / kollektivtransport. Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år, med unntak av personer med funksjonshemming eller luftveissykdom. På turistbusser vil passasjerene bli tildelt sete.
  • Overnattingssteder for turister. Kapasiteten i fellesområder begrenses i samsvar med kravet til minimumsavstand. Dette gjelder også i sammenheng med underholdning og gruppeaktiviteter. Buffetservering kan foregå med assistanse, der maten serveres på tallerken individuelt. Eventuelt kan den foregå i form av selvbetjening med skjermer foran matdiskene.
  • Strender, bassenger og andre naturområder. Bruk av munnbind er påbudt i adkomst til strender og bassenger, og når man forflytter seg eller spaserer på disse stedene. De eneste unntakene er når man bader, eller oppholder seg på et bestemt sted uten å forflytte seg og med anbefalt trygg avstand til andre personer.

 

 • Aktiv turisme. Aktiv turisme i friluft medfører liten risiko og foregår vanligvis i mindre grupper. Vær likevel oppmerksom på at det ikke er tillatt å dele på personlig sportsutstyr, og at det er fastsatt spesifikke protokoller for rengjøring og desinfeksjon.

9Hva bør jeg gjøre personlig for å unngå smitte?

Regjeringen på Kanariøyene anbefaler at alle borgere tar disse personlige beskyttelsestiltakene:

 • Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel 
 • Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå
 • Hold minst 1,5 meters avstand til personer som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)
 • Bruk masken på offentlige veier, uteområder og lukkede rom for offentlig bruk.

10Hva bør jeg gjøre hvis jeg utvikler symptomer mens jeg oppholder meg på Kanariøyene? Helseforsikring for covid-19.

Hvis du har symptomer som hoste, feber, pustevansker eller nedsatt allmenntilstand, må du isolere deg på overnattingsstedet ditt og ringe telefonnummeret 900 112 061 for å få råd og henvisning til et egnet helsesenter.
Husk at du må ha på deg munnbind når du besøker helsesentre på øyene, og unngå å berøre noe som helst med hendene.

Siden det viktigste er din helse og trivsel, tilbyr vi på Kanariøyene en gratis forsikring hos forsikringsselskapet AXA som dekker alle utgifter knyttet til covid-19. Klikk her for å lese om denne forsikringen.

Hygieneanbefalinger:

Lavamanos

Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel

Toallitas

Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå

Distancia de seguridad

Hold minst 1,5 meters avstand til folk som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

Barbijo

Bruk av munnbind er påbudt på kollektivtransport, i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke

Hvis du har symptomer, ring:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Pustevansker