SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
11-Januar-2021

HEI!

På Kanariøyene jobber vi intenst hver eneste dag for at du skal kunne besøke oss med så gode forhold som mulig både når det gjelder sikkerhet, hygiene og kvalitet. For øyeblikket har vi et av de laveste smittetallene i Europa og det laveste i Spania.

De fleste hotellene har allerede åpnet dørene eller planlegger å gjøre det snart, og det samme gjelder de viktigste turistattraksjonene, butikkene og restaurantene.

Hvis du skal reise på ferie til øygruppen i nærmeste framtid, vil du finne nyttig informasjon her

1Hvem kan besøke Kanariøyene?

Du kan besøke Kanariøyene så sant du reiser fra et land i EU, i Schengen-området eller fra et annet land som Spania har innreiseavtale med. Disse landene er Australia, Canada, Kina, Sør-Korea, Georgia, Japan, New Zealand, Rwanda, Thailand, Tunisia og Uruguay.

Med tanke på hjemreisen anbefaler vi deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.

2Må jeg gjennom spesielle prosedyrer før jeg kan reise til Kanariøyene?

Alle som kommer til Kanariøyene på ferie, må gå gjennom en sanitær kontroll. Denne kontrollen er forskjellig avhengig av situasjonen du befinner deg i: 

Hvis du reiser fra et høyrisikoområde utenfor Spania:

 • Negativ PCR- eller antigen test utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. 
 • Sanitærkontroll på flyplassen består av å ta kroppstemperaturen (feber vil forstås som en kroppstemperatur som er lik eller større enn 37,5 ° C) og visuell verifisering av fraværet av symptomer.

Hvis du reiser fra et lavrisikoområde utenfor Spania: 

 • Helsekontrollskjema (FCS) som du må fylle ut og signere elektronisk før du reiser til Kanariøyene. 
 • Diagnostisk test av aktiv infeksjon av COVID-19 med negativt resultat utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. Du må presentere det under innsjekking på turistinnkvarteringen du velger. Barn under 6 år behøver ikke presentere noen form for negativ diagnostisk test. Testen må godkjennes av helsemyndighetene i ditt land eller EU. 

  De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering

 • Sanitærkontroll på flyplassen som består av å ta kroppstemperaturen (feber vil forstås som en kroppstemperatur som er lik eller større enn 37,5 ° C) og visuell verifisering av fraværet av symptomer.

Hvis du reiser fra en annen landsdel av Spania og ikke skal oppholde deg på et regulert turiststed:

 • Diagnostisk test av aktiv infeksjon av COVID-19 med negativt resultat utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. Obligatorisk mellom 18. desember 2020 og 17. januar 2021. Før turen din må du sende resultatet på prøven på e-post til adressen pdiasviajes@gobiernodecanarias.org sammen med flynummer og ankomstdato i emnet. 

  De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering

 • I unntakstilfeller vil det være mulig å gjennomgå testen innen 72 timer etter ankomst til Kanariøyene eller velge isolasjon i 14 dager.

Hvis du reiser fra en annen landsdel av Spania og skal oppholde deg på et regulert turiststed:

 • Må du kunne vise ved ankomst til øyene at du har reservasjon i en turistinnkvartering.
 • Diagnostisk test av aktiv infeksjon av COVID-19 med negativt resultat utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. Du må presentere det under innsjekking på turistinnkvarteringen du velger. Barn under 6 år behøver ikke presentere noen form for negativ diagnostisk test. Testen må godkjennes av helsemyndighetene. Her en liste over noen autoriserte sentre i Spania. 

  De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering

For alle reisende er det absolutt nødvendig å informerer seg om reiseoperatørens eller flyselskapets betingelser før reisen til Kanariøyene.

 

EKSEPSJONELL SITUASJON FOR ØYA TENERIFE:
Mellom 19. desember 2020 og 24. januar 2021 er det bare turister som ankommer øya med internasjonale flyreiser, eller fra fastlandet (samt Balearene) og som skal oppholde seg på et godkjent turistanlegg som kan komme til Tenerife.
Under oppholdet på Tenerife må turister respektere de nattlige mobilitetsbegrensningene som er etablert på øya, der man begrenser beveglighet av personer mellom 22.00 om kvelden fram til 06.00 alle dager i uken.
Disse begrensningene påvirker IKKE resten av Kanariøyene.

3Jeg er usikker på testene:

 Hvilken type test?  Og hva bør den innholde?

Hvis du reiser fra et høyrisikoområde utenfor Spania: De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR) og TMA er også godkjent.

I alle andre tilfeller: raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering.

Du trenger et dokument- eller digitalt sertifikat som inneholder følgende informasjon fra testen: navn, etternavn og dokumentasjonsnummer på personen som utfører testen, autorisert helseorgan eller enhet som utfører den, kontaktinformasjon, type test utført, merkevare og godkjenning av testen, der det er hensiktsmessig, dato og klokkeslett for gjennomføring og resultat av testen. Ved antigentester må den homologerte spesifisiteten og følsomheten reflekteres. Det anbefales at sertifikatet er på spansk eller engelsk.

Jeg er bosatt på Kanariøyene. Må jeg legge frem negativt testresultat for å kunne ta inn på et overnattingssted for turister på Kanariøyene?
Nei. Du må legge frem bevis på at du er bosatt på Kanariøyene. Du må også legge frem en egenerklæring om at du ikke har forlatt Kanariøyene i løpet av de siste 15 dagene før du ankommer overnattingsstedet, og at du ikke har hatt symptomer som kan tyde på covid-19 i denne perioden. 

Jeg har tenkt å oppholde meg på øyene over lengre tid. Må jeg teste meg hver gang jeg bytter overnattingssted?

Nei, du trenger bare å bevise sammen at du gjorde testen 72 timer før du ankom Kanariøyene. Hvis det har gått 15 dager siden ankomst, må du sende inn en ansvarlig erklæring om at du de siste 15 dagene ikke har hatt symptomer som er kompatible med COVID-19.

Er det obligatorisk med en test også når man forlater Kanariøyene?  

Nei, men det kan være at hjemlandet ditt krever det. Vi anbefaler deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.  

Kan jeg ta en test på Kanariøyene før jeg reiser hjem?
Ja, det er klart du kan det. Kanariøyene har et førsteklasses helsevesen. Overnattingsstedet kan informere deg om nærmeste sted der du kan ta en godkjent diagnosetest.

 

4Hvilke sikkerhetstiltak kan jeg forvente på flyplassen og/eller flyet?

Husk at det er påbudt med munnbind på flyplassen og på hele flyreisen. Du må dessuten følge alle sikkerhetsinstrukser både fra flyselskapet og luftfartsmyndighetene.

Vi anbefaler deg å sjekke inn på nettet for å unngå unødvendige prosedyrer på flyplassen. Husk at mange flyselskaper ikke lenger tillater håndbagasje i kabinen, bortsett fra en personlig eiendel som får plass under setet.

 

5Hvilke flyselskaper flyr til Kanariøyene?

Følgende flyselskaper har direkteflyvninger til Kanariøyene:

6Kan jeg bevege meg fritt mellom øyene?

Ja, selvsagt kan du det. En av de store fordelene ved å besøke Kanariøyene er at du kan besøke flere øyer på samme reise. Øyene er svært forskjellige fra hverandre, og det gjør reisen mye mer givende og interessant.

 

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter  og Canaryflystår for flyvninger mellom øyene, mens Fred OlsenArmasBiosfera Express og Líneas Romero står for fergeforbindelser.

 

7Hva må jeg vite før jeg ankommer Kanariøyene? Sikkerhetstiltak.

Vi her på Kanariøyene har jobbet utrettelig de siste månedene for at du skal kunne komme på besøk til oss og ha en trivelig ferie med maksimal sikkerhet og trivsel.

 

Som del av disse tiltakene må du laste ned appen RadarCOVID på mobilen din. Dette er obligatorisk. Appen er en mobilapp for smittevarsling som er tilgjengelig både på iPhone og Android. Den vil varsle deg om hvilken fare det er for å bli utsatt for covid-19 der du befinner deg.

 

I tillegg må du kjenne til de viktigste tiltakene som er iverksatt for å ivareta din helse og sikkerhet:

Generelle tiltak:

 • Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, med unntak av inntak av mat og drikke, treningsaktiviteter og/eller funksjonshemming eller luftveissykdom.
 • Trygg avstand mellom personer (fastsatt til 1,5 meter).
 • Skjerpet personlig hygiene ved bruk av håndvask eller hånddesinfeksjon.
 • Godt renhold og desinfeksjon av lokaler og materiell på steder der det foregår aktiviteter (spesielt toaletter og lignende fellesområder).

Spesifikke tiltak:

 • I gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs er det påbudt med munnbind uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke.

  I tillegg er det forbudt å røyke eller bruke apparater for inhalering av tobakk dersom det ikke er mulig å garantere at en avstand på 2 meter til andre personer overholdes.
 • Offentlige transportmidler / kollektivtransport. Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år, med unntak av personer med funksjonshemming eller luftveissykdom. På turistbusser vil passasjerene bli tildelt sete.
 • Overnattingssteder for turister. Kapasiteten i fellesområder begrenses i samsvar med kravet til minimumsavstand. Dette gjelder også i sammenheng med underholdning og gruppeaktiviteter. Buffetservering kan foregå med assistanse, der maten serveres på tallerken individuelt. Eventuelt kan den foregå i form av selvbetjening med skjermer foran matdiskene.
 • Strender, bassenger og andre naturområder. Bruk av munnbind er påbudt i adkomst til strender og bassenger, og når man forflytter seg eller spaserer på disse stedene. De eneste unntakene er når man bader, eller oppholder seg på et bestemt sted uten å forflytte seg og med anbefalt trygg avstand til andre personer.

  For å oppfylle kravene til avstand mellom personer er det satt grenser for kapasitet (4 m2 per person), oppholdstid og adgang på enkelte populære strender. I naturlige bassenger beregnes kapasiteten etter vannoverflatens areal. Det er obligatorisk minimumsavstand på to meter mellom grupper av solsenger og parasoller, og disse skal desinfiseres før de overlates til en ny kunde. Renhold av toaletter, dusjer og fotdusjer styrkes.

  Når det gjelder bruk av bassenger, begrenses kapasiteten etter antall tilgjengelige solsenger. Solsengene plasseres i henhold til kravet om avstand mellom personer, organisert i familiegrupper. De desinfiseres daglig.

  I naturområder utenfor tettbygde strøk gjelder ikke munnbindpåbudet så lenge man holder trygg avstand til andre personer.
 • Restauranter. Minimumsavstanden mellom bord, grupper eller ved bardisken er 1,5 meter. Maksimalt antall personer per bord eller gruppe er 10 personer. Alle gjenstander for selvbetjening eller felles bruk er fjernet, for eksempel serviettholdere, sukkerbøsser eller menyer. Sistnevnte er erstattet med QR-koder, plakater eller lignende. Før gjestene tildeles bord, skal bordet rengjøres og desinfiseres.
 • Turistattraksjoner og guidede omvisninger. Det må bestilles plass på forhånd (vanligvis elektronisk) på grunn av kapasitetsbegrensninger. I lokaler legges det opp til enveisruter for å unngå kontakt mellom gjester eller ansamlinger i større grupper. Besøkende oppfordres til å bruke sine egne hodetelefoner med lydguidene. Lydguidene desinfiseres etter hver bruk.
 • Handel. Klesplagg desinfiseres når en kunde har prøvd dem på. I tillegg desinfiseres prøverommene hyppig. De eksisterende ventilasjonssystemene garanterer tilstrekkelig utskifting av luften. Vi anbefaler betaling med kort.
 • Kulturelle aktiviteter og arrangementer. Foreløpig er kulturtilbudet begrenset, men litt etter litt vil kulturkalenderen på øygruppen fylles opp som normalt. På kino, teater og lignende vil man bli tildelt sete sammen med personer man deler bolig med. I tillegg vil sikkerhetsvaktene til enhver tid kontrollere inngangspartiet og områdene rundt for å garantere at det holdes trygg avstand mellom personer.
 • Spa og wellnessanlegg. Denne typen tilbud har alltid hatt svært strenge prosedyrer for hygiene, men etter pandemien er disse prosedyrene skjerpet. Det må bestilles plass på forhånd, ettersom det er begrenset kapasitet. Bruk av håndkle eller badekåpe er obligatorisk inne i anleggene.
 • Treningssentre og sportsaktiviteter. Gruppeaktiviteter begrenses til maksimalt 25 personer i lukkede rom og 30 personer i friluft, for å sikre trygg avstand mellom personer. Kundene vil ha tilgang til desinfeksjonsmidler for apparater og annet materiell som brukes i anleggene. Bruk av håndkle er obligatorisk. De eksisterende ventilasjonssystemene garanterer hyppig utskifting av luften.
 • Golfbaner. Opptil 4 personer kan spille sammen, på betingelse av at de holder trygg avstand til hverandre. Spillere og caddier må ikke berøre andre personers golfballer. Golfbiler kan brukes, men med maksimalt 2 personer i hver. De må desinfiseres før bruk.
 • Uteliv på kvelds- og nattetid. Bare lokaler med utendørs servering har tillatelse til å åpne, og da med 75 % av vanlig kapasitet. Inntak av mat og drikke skal foregå ved bord (ikke ved bardisk), og foreløpig er dansegulvene stengt.
 • Aktiv turisme. Aktiv turisme i friluft medfører liten risiko og foregår vanligvis i mindre grupper. Vær likevel oppmerksom på at det ikke er tillatt å dele på personlig sportsutstyr, og at det er fastsatt spesifikke protokoller for rengjøring og desinfeksjon.

8Hva bør jeg gjøre personlig for å unngå smitte?

Regjeringen på Kanariøyene anbefaler at alle borgere tar disse personlige beskyttelsestiltakene:

 • Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel 
 • Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå
 • Hold minst 1,5 meters avstand til personer som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)
 • Bruk masken på offentlige veier, uteområder og lukkede rom for offentlig bruk.

9Hva bør jeg gjøre hvis jeg utvikler symptomer mens jeg oppholder meg på Kanariøyene? Helseforsikring for covid-19.

Hvis du har symptomer som hoste, feber, pustevansker eller nedsatt allmenntilstand, må du isolere deg på overnattingsstedet ditt og ringe telefonnummeret 900 112 061 for å få råd og henvisning til et egnet helsesenter.
Husk at du må ha på deg munnbind når du besøker helsesentre på øyene, og unngå å berøre noe som helst med hendene.

Siden det viktigste er din helse og trivsel, tilbyr vi på Kanariøyene en gratis forsikring hos forsikringsselskapet AXA som dekker alle utgifter knyttet til covid-19. Klikk her for å lese om denne forsikringen.

Hygieneanbefalinger:

Lavamanos

Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel

Toallitas

Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå

Distancia de seguridad

Hold minst 1,5 meters avstand til folk som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

Barbijo

Bruk av munnbind er påbudt på kollektivtransport, i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke

Hvis du har symptomer, ring:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Pustevansker