25-Juni-2020

Kanariøyene sier HEI IGJEN

Kanariøyene er en av regionene som er minst rammet av koronaviruset i Europa og hele verden. Vi har jobbet intenst med gjenåpningen av reisemålet for at du skal kunne besøke oss med så gode forhold som mulig både når det gjelder sikkerhet, hygiene og kvalitet.


De fleste hotellene har allerede åpnet dørene eller planlegger å gjøre det snart, og det samme gjelder de viktigste turistattraksjonene, butikkene og restaurantene.

Hvis du har tenkt å besøke øyene våre i nær fremtid, finner du nyttig og interessant informasjon her.

1Hvem kan reise til Kanariøyene? Må tilreisende i karantene?

Nå er det mulig å reise til Kanariøyene fra alle land i Schengen-området. For øyeblikket pålegger ikke Spania tilreisende fra andre land å gå i karantene. (Husk å informere deg om hvilke regler som gjelder i hjemlandet ditt når du kommer hjem fra ferie).

2Hvilke flyselskaper flyr til Kanariøyene i sommer?

Følgende flyselskaper har direkteflyvninger til Kanariøyene i sommer:

3Er det noen formaliteter jeg må gjøre før jeg reiser? Hvilke sikkerhetstiltak er iverksatt på flyplassen og/eller på flyet?

For å beskytte alles helse har Spanias regjering implementert en rekke sanitærkontrolltiltak som gjelder for alle passasjerer:

 

 • Før reisen: fra 48 timer før du ankommer Spania må du fylle ut et folkehelseskjema på nett gjennom SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH for å få din personlige QR-kode.
 • På flyplassen du drar fra: du må vise QR-koden din ved sikkerhetskontrollen (det er absolutt nødvendig at du har den skrevet ut eller på mobiltelefonen).
 • På flyplassen du reiser til: temperaturen din vil bli målt ved ankomst til øyene, og hvis den er lik eller større enn 37,5 ºC, må du undergå en sanitærvurdering.

 

I tillegg må du bruke munnbind på flyplassen og under hele flyreisen samt følge alle sikkerhetstiltakene som både flyselskapet og flyplassmyndighetene har angitt.

Hvis det er mulig, anbefaler vi at du sjekker inn på nettet for å unngå unødvendig papirarbeid på flyplassen. Husk at mange flyselskaper ikke lenger tillater håndbagasje i kabinen, bortsett fra en bag til personlig bruk som får plass under setet.

 

4Kan jeg reise til Kanariøyene med cruiseskip?

Nei, ikke foreløpig, men om kort tid vil det bli mulig. Sannsynligvis vil de første cruiseskipene med anløp på Kanariøyene settes i drift igjen til høsten. Det vil tas strenge forholdsregler omkring rengjøring og hygiene (bruk av munnbind, hånddesinfeksjon, ekstra rengjøring, desinfeksjon av fottøy), og det vil innføres spesielle prosedyrer for av- og påstigning for å garantere passasjerenes og mannskapets sikkerhet.

5Kan jeg bevege meg fritt mellom øyene?

Ja, selvsagt kan du det. En av de store fordelene ved å besøke Kanariøyene er at du kan besøke flere øyer på samme reise. Øyene er svært forskjellige fra hverandre, og det gjør reisen mye mer givende og interessant.

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter er operatøren som står for flyvninger mellom øyene, mens Fred Olsen og Armas står for fergeforbindelsene.

6Hva må jeg vite før jeg ankommer Kanariøyene? Sikkerhetstiltak.

Vi her på Kanariøyene har jobbet utrettelig de siste månedene for at du skal kunne komme på besøk til oss og ha en trivelig ferie med maksimal sikkerhet og trivsel. Dette er de viktigste tiltakene vi har iverksatt:

 

Generelle tiltak:

 • Trygg avstand mellom personer (fastsatt til 1,5 m)
 • Bruk av personlig verneutstyr (munnbind og hyppig vask eller desinfeksjon av hendene)
 • Godt renhold og desinfeksjon av lokaler og materiell der det foregår aktiviteter (med spesiell vekt på toaletter og lignende fellesområder)

 

Spesifikke tiltak:

 • I gater, i lukkede rom og på offentlige steder i friluft: Bruk av munnbind er obligatorisk for personer over 6 år hvis det ikke er mulig å opprettholde en avstand på 1,5 meter til andre personer. Følgende unntak gjelder: hvis du driver med idrett, hvis du inntar mat eller drikke og/eller har funksjonshemming eller luftveissykdom.
 • Offentlige transportmidler / kollektivtransport: Obligatorisk bruk av munnbind for personer over 6 år, med unntak av personer med funksjonshemming eller luftveissykdom. På turistbusser vil passasjerene bli tildelt sete.
 • Overnattingssteder for turister: Kapasiteten i fellesområder begrenses i samsvar med kravet til minimumsavstand. Dette gjelder også i sammenheng med underholdning og gruppeaktiviteter. Buffetservering kan foregå med assistanse, der maten serveres på tallerken individuelt. Eventuelt kan den foregå i form av selvbetjening med skjermer foran matdiskene.
 • Badebasseng: Kapasiteten begrenses etter antall tilgjengelige solsenger. Solsengene plasseres i henhold til kravet om avstand mellom personer, organisert i familiegrupper. De desinfiseres daglig.
 • Strender og naturlige bassenger: Kapasiteten begrenses (4 kvm per person). For å oppfylle kravene til avstand mellom personer, er det også grenser for hvor lenge man kan oppholde seg i områdene, og begrenset tilgang til enkelte populære strender. I naturlige bassenger beregnes kapasiteten etter vannoverflatens areal. Det er obligatorisk minimumsavstand på 2 meter mellom grupper av solsenger og parasoller, og disse skal desinfiseres før de overlates til en ny kunde. Renhold av toaletter, dusjer og fotdusjer forsterkes.
 • Restauranter: Minimumsavstanden mellom bord er 1,5 m. Alle gjenstander for selvbetjening eller felles bruk er fjernet, for eksempel serviettholdere, sukkerbøsser eller menyer. Sistnevnte er erstattet med QR-koder, plakater eller lignende. Før gjestene tildeles bord, skal bordet rengjøres og desinfiseres.
 • Turistattraksjoner og guidede omvisninger: Det må bestilles plass på forhånd (vanligvis elektronisk) på grunn av kapasitetsbegrensninger. I lokaler legges det opp til enveisruter for å unngå kontakt mellom gjester eller ansamlinger i større grupper. Det oppfordres til bruk av personlige hodetelefoner med lydguidene. Lydguidene desinfiseres etter hver bruk.
 • Handel: Klesplagg desinfiseres når en kunde har prøvd dem på. I tillegg desinfiseres prøverommene hyppig. De eksisterende ventilasjonssystemene garanterer tilstrekkelig utskifting av luften. Vi anbefaler betaling med kort.
 • Kulturelle aktiviteter og arrangementer: Foreløpig er kulturtilbudet begrenset, men litt etter litt vil kulturkalenderen på øygruppen fylles opp som normalt. På kino, teater og lignende vil man bli tildelt sete sammen med personer man deler bolig med. I tillegg vil sikkerhetsvaktene til enhver tid kontrollere inngangspartiet og områdene rundt for å garantere at det holdes trygg avstand mellom personer.
 • Spa og wellnessanlegg: Denne typen tilbud har alltid hatt svært strenge prosedyrer for hygiene, men etter pandemien er disse prosedyrene skjerpet. Det må bestilles plass på forhånd, ettersom det er begrenset kapasitet. Bruk av håndkle eller badekåpe er obligatorisk inne i anleggene.
 • Treningssentre og sportsaktiviteter: Gruppeaktiviteter begrenses til maksimalt 25 personer i lukkede rom og 30 personer i friluft, for å sikre trygg avstand mellom personer. Kundene vil ha tilgang til desinfeksjonsmidler for apparater og annet materiell som brukes i anleggene. Bruk av håndkle er obligatorisk. De eksisterende ventilasjonssystemene garanterer hyppig utskifting av luften.
 • Golfbaner: Opptil 4 personer kan spille sammen, på betingelse av at de holder trygg avstand til hverandre. Spillere og caddier må ikke berøre andre personers golfballer. Golfbiler kan brukes, men med maksimalt 2 personer i hver. De må desinfiseres før bruk.
 • Uteliv på kvelds- og nattetid: Bare lokaler med utendørs servering har tillatelse til å åpne, og da med 75 % av vanlig kapasitet. Inntak av mat og drikke skal foregå ved bord (ikke ved bar), og foreløpig er dansegulvene stengt.
 • Aktiv turisme: Aktiv turisme i friluft medfører liten risiko, og kan vanligvis gjennomføres i mindre grupper. Vær likevel oppmerksom på at det ikke er tillatt å dele på individuelt sportsutstyr, og at det er fastsatt spesifikke protokoller for rengjøring og desinfeksjon.

7Hva bør jeg gjøre personlig for å unngå smitte?

Det spanske helsedepartementet anbefaler alle å følge disse rådene for personlig smittevern:

 • Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel
 • Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå
 • Hold minst 1,5 meters avstand til personer som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)
 • Det er obligatorisk å bruke munnbind på kollektivtransport, i alle lukkede rom, og i gatene når det ikke er mulig å holde den fastsatte minimumsavstanden på 1,5 meter til andre personer

8Hva bør jeg gjøre hvis jeg utvikler symptomer mens jeg oppholder meg på Kanariøyene?

Hvis du har symptomer som hoste, feber, pustevansker eller nedsatt allmenntilstand, må du isolere deg på overnattingsstedet ditt og ringe telefonnummeret 900 112 061 for å få råd og henvisning til et egnet helsesenter.

Husk at du må ha på deg munnbind når du besøker helsesentre på øyene, og unngå å berøre noe som helst med hendene.

Hygieneanbefalinger:

Lavamanos

Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel

Toallitas

Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå

Distancia de seguridad

Hold minst 1,5 meters avstand til folk som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

Barbijo

Det er obligatorisk å bruke munnbind på kollektivtransport, i alle lukkede rom, og i gatene når det ikke er mulig å holde den fastsatte minimumsavstanden på 1,5 meter til andre personer

Hvis du har symptomer, ring:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Pustevansker