Bodyboarding i Baja del Ganado

Utemmede bølger nordvest på La Graciosa, Lanzarote

På nordvestkysten av La Graciosa, en liten øy nord for selve Lanzarote, ligger bodyboardingstedet Baja del Ganado. Det ligger like i nærheten av Las Conchas-stranden, og byr på en vill bølge som tar deg ut på åpent hav og gir deg en spektakulær utsikt mot holmen Alegranza. Du kommer deg hit ved å kjøre grusveien nordover fra Caleta de Sebo, hovedstaden på øyen. Dette er et sted for ekspertene, men det er lett å komme seg utpå vannet, og her får du virkelig kjenne kraften i atlanterhavsbølgene som treffer den vulkanske kysten.

Et sted for bodyboardingekspertene

Baja del Ganado byr på en veldig kraftig bølge som bryter fra høyre, over vulkansk havbunn. Tuben er kort, men veldig eksplosiv, siden bølgene treffer kysten med stor kraft. Dette er derfor et sted for ekspertene. Selv om bølgen er veldig stabil gjennom hele året, er den best fra september til mai. Ideelle forhold finner du ved høyvann, med vind fra sør, sørvest og sørøst, og svell fra nord, nordøst og nordvest. Husk imidlertid å ta forholdsregler, siden strømmen er sterk ved mye svell.

Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
8
259
13
262
10045