Bodyboarding ved El Frontón

En av verdens beste bodyboardingbølger på Gran Canaria

El Frontón på nordøstkysten av Gran Canaria er et av verdens beste bodyboardingbrekk, og bodybordingproffene har kåret det til verdens femte beste bølge. Du kommer dit via kystlandsbyen Caleta de Arriba, gjennom en labyrint av bananplantasjer, etterfulgt av fottur opp en bratt, men overkommelig klippe. Du kan parkere rett ved brekket eller gå til fots fra Agujero-stranden i nærheten, men på grunn av de konstante, kraftige brenningene er det viktig å være forsiktig.

Et sted for halsbrekkende manøvre i nærheten av Caleta de Arriba

El Frontón er så kraftig at den ofte sammenlignes med Teahupoo. Når bølgen bryter over lavagrunnen, danner den en kraftig tube som bryter til venstre og høyre. På dager med høye bølger kreves det både erfaring og mot, men til gjengjeld får du mulighet til å utføre hopp og halsbrekkende manøvre. Det er relativt enkelt å komme seg ut til brekket – du kan gå ut til kanten av revet, men pass opp for bølger. El Frontón er stabil gjennom hele året ved høyvann, og med vind fra sørøst, sørvest og øst, og svell fra vest, nordvest, nord og sørvest, men de største bølgene ruller inn mellom oktober og mai.

Localidad
Gáldar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
2
259
13
262
10045