Tursti på den nye vulkanen på La Palma

En vandring gjennom øyens fortid og høyaktuelle nåtid
Langs en helt trygg rute som går i sikker avstand fra vulkanen, gir denne nye rundturen små grupper av fotturister muligheten til utforske det nye landskapet som ble skapt av utbruddet til vulkanen Cumbra Vieja. Turen er omkring 6 kilometer lang, tar cirka 3 timer, og må gjennomføres med godkjent guide. Selv om det er en middels til lett tur, anbefales det på det sterkeste med godt fottøy, egnede klær, solbeskyttelse og rikelig med vann. Det anbefales også å bestille på forhånd hos et av firmaene på La Palma som spesialiserer seg på denne typen aktiviteter, eller på nettstedet som er opprettet med tanke på fastboende. Et alternativ er å bli med på båttur fra Puerto de Tazacorte, der du får muligheten til å se det nyskapte landskapet på en helt trygg måte fra sjøen.
Gamle steder, nye landskap
Et vulkanutbrudd som varte i over 80 dager, har fullstendig endret utseendet til historiske steder som Llanos de Aridane og El Paso. I dag kan vi se sporene av lavaens herjinger da den banet seg vei gjennom terrenget. Eventuelt kan du dra til Tajuya og det velkjente utsiktspunktet der man kan skue ut over dalen, og som ble et samlingssted for media som rapporterte om vulkanaktiviteten og lavaens bevegelser. Det er også verdt å besøke Tazacorte, en malerisk gammel fiskerlandsby omgitt av et hav av bananplanter, der vi nå kan observere Spanias nyeste landområder og se hvordan øyens silhuett er endret for alltid.
Length
6 km.
Public transport
¡Aviso!
Bestille på forhånd
Localidad
El Paso – Tacande - Tajuya - Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
54784
10 13
262
10045