Camino de la Faya

Fra åsene til kysten i løpet av fem timer
Camino de la Faya ligger øst på La Palma og gir turgåerne muligheten til å stoppe på et fantastisk utsiktspunkt langs en sti som knytter furuskogen til kysten. Selv om det er mulig å gå hele ruten, kan den også kombineres med lokale stier som går gjennom landskapet på øyen. Denne turstien er 14 kilometer lang og går fra en høyde på 1 530 meter og ned til havnivå. De ulike økosystemene med planteliv langs havet som avslutning gjør dette til en fantastisk tur.
Panoramautsikt over øyens hovedstad
Camino de la Faya har gjennomsnittlig vanskelighetsgrad og tar litt over fem timer. Hvis du går i motsatt retning, det vil si fra havnivå i Mazo til furuskogen i El Paso, vil det ta en time til. Turgåerne vandrer blant naturlig hjemmehørende planter, og på utsiktspunktet La Faya er det panoramautsikt til kommunene Breña Alta, Breña Baja og Santa Cruz de la Palma, som er øyens hovedstad.
Length
14,4 km
Localidad
El Paso - Villa de Mazo
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Camino de la Faya
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
Fristedet Del Pilar

Ruten starter i Refugio del Pilar, som også er startbanen for vulkanene. Vi er på det punktet hvor åskammen av Cumbre Vieja starter, og som strekker seg til den sørlige delen av øya. Vår nedstigning er langs vestsiden av denne vulkanske kjeden, som først er okkupert av en kanarisk furuskog.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
La Venta

Etter å ha passert gjennom en tunnel av fayas, er vi i veikanten med en vaklevoren bygning. Dens prekære tilstand skjuler en bedre fortid, da dette stedet var kjent som La Venta. Punktet tvinges mellom de to sidene av øya, hvor de hvilte og fikk nyheter fra de fire hjørnene av øyas territorium.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
Mirador Faya

Dette utsiktspunktet tilbyr en eksepsjonell utsikt over regionen Las Breñas, som fikk sitt navn fra eksistensen av svært tette skogområder av termofil skog, som nå er erstattet av jordbruksland. Utsiktspunktet tillater oss å perfekt se de to kommunene Las Breñas, Breña Alta og Breña Baja, med hovedstaden, Santa Cruz, i bakgrunnen.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
La Cruz de los Acosta

Dette lille hvite korset er et av kryssene på veien, midt på strekningen av veien til Faya. Nær korset er det et lite tjern til vann, noe som bidrar til å gi stedet en nesten magisk karakter. Det var tidligere tradisjonellt å markere veikryss med kors, enten som et løfte eller et minne om et bemerkelsesverdig faktum.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
En skog i permanent bruk

Lavtliggende områder av Monteverde i La Palma er fortsatt skogbruk, men mindre intenst enn tidligere.  Fortsatt en del av de tradisjonelle vingårdene på øya bruker gafler laget av "pinner" fra fjellet. kullet er nesten forsvunnet, da det en gang var vanlig med matlaging med kull oppe i berget.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
Cruz en Mazo

Fiesta de la Cruz feires 3.mai Denne gangen er det korsene som er spredt på de gamle stiene av de forskjellige nabolagene i denne regionen, slik som ved Villa de Mazo.  Naboene gjorde en kollektiv innsats for å dekorere sitt kors med tekstiler, blomster, papir og til og med smykker.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
Hoyo de Mazo

Mazo landskapet har formet verden med vinranker og vin. Vi er omgitt av små tomter med vinmarker; ved mange av dem kan vi observere den tradisjonelle måten å dyrke på: på brostein, eller i viker, hvor de under tykke lag av stein søker fruktbare jordgrøfter der vinrankene er plantet. Kjennetegn på dette området er også mange tørre steinbygninger dekket med fliser, hvorav de fleste er små familie vinprodusenter. 

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya, La Palma
Título
Hoyo stranden

Ruten slutter ved kysten, i en liten kyst kjerne bestående av bygninger som brukes av innbyggerne i Mazo som et andre hjem. Dette er typisk for kysten av La Palma, med basalt steiner overlappende av havet og bare en bortgjemt strand hvor du kan fullføre en utflukt som dette med et bad, om vær og sjø tillater det.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
54784
10 13
262
10045