Guayedra-stranden

Nudiststrand på den nordlige delen av Gran Canaria
Dette er blant de vakreste beskyttede områdene på Gran Canaria, takket være de spesielle steinene, plantene, dyrene og arkeologiske minnene som utsmykker den sjarmerende Guayedra-bukten – for ikke å nevne de imponerende solnedgangene. I nærheten av landsbyen og Agaete-havnen ligger en kløft med samme navn som stranden, som kan ses fra veien som går mot nordøst. Banantrær og andre planter, den vulkanske svarte steinen, de spektakulære klippen og utsikten mot Teide skaper et storslått bilde som er for flott til at du kan gå glipp av å gå ned på en av disse nudistrendene – som er blant de mest tiltalende på hele øya.
Bade ved Agaete mellom kløfter og fjell
Guayedra har vanligvis bare adkomst til fots, men det går også an å bruke terrengbil. Det er ikke lett å komme seg ditt, men det er vel verdt å få med seg turveiene. I tillegg velger mange å reise fra Agaete, selv om du bør være svært forsiktig på denne veien. Turen mellom kløfter og fjell ender til slutt opp på en strand der den øvre delen har sand store deler av året, og her finner du også flere små steinmurer du kan gjemme deg for omverdenen bak. Om sommeren og ved lavvann kommer også sanden langs det ville Atlanterhavet til synet, og på rolige dager kan du ta deg en forfriskende dukkert.
Length
200 m
Nudist zone
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk ikke såpe i dusjene som er tilgjengelige ved inngangen til strendene...
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
- Kjæledyr er forbudt på de fleste strendene. Vær sikker på at det er lov å ta det med.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i omgivelsene med overdreven støy (høy musikk, roping...), og heller ikke forstyrrende aktiviteter som ballspill.
2
10
262
10045