Og når du kommer av cruise? En dag på stranden I Las Canteras

Fra tidlig om morgenen til skumringen vil en av de beste strendene på Gran Canaria være din hele dagen, er du med?

Contenido

Hva kan vi gjøre på en stranddag i Las Canteras? Så mange ting at det er bedre for oss å få mest mulig ut av tiden vår, ellers må vi tilbake neste dag for å fortsette å nyte de mange aktivitetene som denne kilometerlange urbane stranden tilbyr oss, som ligger i hovedstaden på øya, Las Palmas de Gran Canaria, svært nær havnen for ombordstigning av cruiset. Med badedrakt på, krem i vesken og ivrige etter å få mest mulig ut av dagen, skal vi tilbringe en dag på stranden i Las Canteras, som er rangert som nummer 10 av de beste strendene i Spania ifølge Travelers Awards Choice Beaches, og også ansett som en av de beste urbane strendene i verden.

Contenido

Vi starter dagen med en hyggelig spasertur langs kysten når solen er ute, for å aktivere sirkulasjonen og nyte den fine gylne sanden og det alltid rene, rolige og krystallinske vannet. Litt etter litt vil vi begynne å se hvordan stranden får det kjas og mas som kjennetegner den og fylles med badegjester, surfere, dykkere, idrettsutøvere, familier, innbyggere, turister og til syvende og sist mennesker i alle aldre som er villige til å nyte sin egen måte. Av sjarmen til dette vakre hjørnet av verden. Hvis vi er spente, kan vi fortsette turen langs alléen parallelt med sanden, hvor vi vil finne alle slags etablissementer, til vi kommer til Alfredo Kraus Auditorium, hvis omgivelser tilbyr rikelig med plass til å sitte stille og beskue havet og føle bris eller, hvis du foretrekker det, hvile på en av de livlige terrassene og kafeene.

Contenido

Tiden er inne for å velge mellom dagens første stopp for å ta en øl på en terrasse eller velge en surfetime i Auditorium-området, alltid livlig. Det er flere skoler for alle nivåer, selv om Las Canteras-stranden, på grunn av sine egenskaper, er ideell for nybegynnere. De vil gi oss det nødvendige materialet og hjelpe oss å ta våre første skritt i denne sporten som er så populær på Kanariøyene.

Contenido

Litt snorkling før du spiser for å få opp appetitten? Både erfarne dykkere og de som liker å ta på seg vernebriller og tube vil være glade på denne stranden. Las Canteras kan skryte av sin varierte marine flora og fauna, som vi kan tenke på uten ytterligere komplikasjoner og uten behov for å dykke ned i dypet. Hvis vi ønsker det, kan vi bestille dykkerkurs på en av skolene i nærheten.

Contenido

Å ja! La oss spise! I området La Puntilla finner vi mange restauranter med et eksepsjonelt tilbud av fersk fisk. Vi trenger ikke noe annet for å være glade og gjenvinne krefter til en uforglemmelig ettermiddag. Det er viktig å stoppe underveis for å se på den vakre utsikten over havet og nordkysten av øya, og på mange dager kan du til og med se Teide-vulkanen på naboøya Tenerife.

Contenido

Hvordan gi opp en lur mens du puster inn den behagelige havbrisen? Ikke snakk mer! Å lukke øynene og nyte de milde Kanariske temperaturene gjennom hele året. Stranden har hengekøyer og parasoller til leie, slik at resten er enda mer avslappet. Drøm søtt!

Contenido

Ved lavvann, og i visse områder av stranden, kan du gå i vannet til La Barra, et av høydepunktene i området. Det er en naturlig steinete barriere som går i omtrent to kilometer og paralleller med omtrent 250 meter fra kysten, og beskytter stranden mot bølger og strømmer. Hvis vi ikke er så heldige å kunne nå den, vil vi alltid ha muligheten til å se på den fra sanden i lavvannstimer.

Contenido

På stranden og i den livlige alléen er det også plass til kunst. Derfor, hvis besøket vårt faller sammen med julen, vil vi ha muligheten til å beundre den internasjonalt kjente gigantiske sandkrybbescenen, hvor kunstnere fra forskjellige land deltar. Vi kan også finne noen veggmalerier som vil glede elskere av urban kunst og instagrammere på jakt etter det perfekte øyeblikksbildet. På den annen side vil en spasertur på promenaden – ideelt sett med iskrem i hånden – også ta den reisende til å oppdage noen av de mest representative skulpturene: fra Calypso (1998), av Manuel González, til Children of the bar (1993), av Juan Bordes Caballero, eller Mary Sánchez (2005), en bronsestatue i naturlig størrelse av denne kanariske folkloresangerinnen av Ana Luisa Benítez. Den mest kjente er imidlertid den dedikert til tenoren Alfredo Kraus, som ligger ved siden av auditoriet som bærer navnet hans og ble skapt av Víctor Ochoa Sierra

Contenido

Vi avslutter turen med å oppdage en av de mest representative unike bygningene i byen og øya, som står imponerende vendt mot havet i den ene enden av Las Canteras-stranden: Alfredo Kraus Auditorium og Canary Islands Congress Palace, arkitekt Oscar Tusquets. Og hvis vi ikke bryr oss om klokken, er den beste måten å avslutte dagen på å se kvelden falle, liggende på sanden med en bok i hånden. En anbefaling? Drømmenes lin, av Alonso Quesada, en lokal forfatter som var en målestokk for kanarisk postmodernisme og en av Unamunos favoritter. God lesning.