Hva kan du gjøre på Kanariøyene i desember?

Den siste måneden i året fortjener å bli levd på beste måte, og med et farvel med stil. Desember på Kanariøyene preges av en jul som er varmere enn vanlig, med en gjennomsnittstemperatur på 22º C, feiringer på terrasser, 8 soltimer om dagen, konserter under stjernene og selvfølgelig med en svømmetur på stranda. Kanskje er ikke dette dem mest typiske jul, men hvorfor ikke starte en ny tradisjon?

Contenido

Å reise på ferie om vinteren betyr ikke å gå glipp av solen, I midten av desember, istedet for å lage snømenn, kan den reisende finne en imponerende julekrybbe av sand på en av de største urbane strendene i Europa, nemlig på Las Canteras (Gran Canaria). På Tenerife er det mulighet til å delta på den tradisjonelle julenattskonserten, utendørs og ved sjøen. En magisk kveld som er blitt en klassiker i julefeiringen.

 

Contenido

På Kanariøyene er merverdiavgiften på bare 7 %, en mye lavere sats en i resten av Europa. Det er derfor lurt å dra nytte av juleferien til å handle til den beste prisen på øyenes kjøpesentre og på enkelte friluftsmarkeder. Disse er det mange av i hovedstadene takket være det gode klimaet, hvor du kan kjøpe gaver og spesielle suvenirer, som for eksempel håndverk, kanariske spesialiteter, smykker og forskjellig originalt tilbehør.

 

Contenido

Å reise til Kanariøyene i desember betyr å kunne nyte de typiske søtsakene og dessertene i hvert område på hver øy. Og uten tvil, den mest populære, og den som ikke kan mangle på julebordet, er ørreten fylt med gule poteter, for ikke å glemme herreño-osten med mandler, potet-cagajones fra Gran Canaria, søte alfajores fra Gomera, kakene mantecados de vino, palmeros-mandler og hjemmelaget nougat, som har lang tradisjon på enkelte øyer. 

Contenido

Kanariøyene er en av de beste stedene til å oppleve meteorsvermen i midten av desember, en av årets lyseste meteorsvermer. Du trenger ikke teleskop for å se dem. De kan sees med det blotte øyet. Det er bare å stille seg på et mørkt sted, feste blikket mot et område på himmelen og holde det der noen minutter for å oppdage dem. Og hvis du kan gjøre det fra en av Starlight-reservatene som er beskyttet mot lysforurensning, som la Palma, Fuerteventura eller toppen av Teide, er det enda bedre.