La Graciosa

en liten skatt

Liten, rolig, uten asfalt og forsøpling, uberørt natur, paradisiske strender med turkis vann og hvit sand, strengt landskap, knapt bebodd... Ja, selv om det er vanskelig å tro, eksisterer et slikt sted bare noen få timer fra en hvilken som helst by i Europa.

Contenido

Bare en halvtime fra Lanzarote, med moderne båter som kjører flere turer om dagen, er denne lille skatten på Kanariøyene en drøm som går i oppfyllelse for reisende som søker ensomhet, avslapning og en opplevelse av kontakt med naturen. 

I likhet med resten av Kanariøyene er La Graciosa også velsignet med et eksepsjonelt klima hele året, så dette paradiset kan nytes i enhver sesong. Stedet er en del av naturparken i skjærgården Chinijo og ett av de tre marine reservatene som finnes på Kanariøyene, i tillegg til å være tilfluktssted for mange sjøfugler.

En helt beskyttet øy som inviterer deg til avslapning, solbading og forfriskende bad. Opplev øya til fots eller på sykkel, nyt kanarisk mat ved sjøen... Mye mer enn en skatt!
 

 

 

Contenido

Uberørte strender og turkis vann

De uberørte og stille strendene med hvit sand og turkis vann er hovedattraksjonen i La Graciosa. Det er overraskende at det på en så liten øy kan oppleves en ny strand hver dag under oppholdet.

Du kan velge mellom de som er mest besøkt, avhengig av årstiden, og der hvor du vil finne absolutt ensomhet. Det finnes også rolige farvann som er ideelle for snorkling, og steder med bølger og strømmer der du må være mer forsiktig. Det finnes strender med hvit og gyllen sand, eller vulkansk stein, som skaper kontraster og blander seg til nesten det uvirkelige. 

Imagen
Playa La Francesa
Playa La Francesa
Contenido

Med sykkel på La Graciosa

En av de beste måtene å besøke Graciosa på, er med sykkel. I tillegg til å være et transportmiddel som respekterer miljøet – for vi skal ikke glemme at vi befinner oss på et totalt beskyttet territorium – lar øyas flate orografi deg oppdage de vakre stedene mens du uten vanskeligheter tråkker i vei. Rutene er godt skiltet, og for å unngå skader på det naturlige miljøet, må du ikke bevege deg utenfor allfarvei. Du trenger heller ikke bekymre deg for sykkelen for den kan du leie på øya så lenge du vil, for å kunne ha en morsom opplevelse. Tråkk i vei!

Contenido

Vandreruter

På øya finnes flere ruter som for en stor del går gjennom strenge, vulkanske landskap der det verken finnes trær eller skygger hvor du kan beskytte deg mot solen. Som reglene er for syklister, må turgåere også unngå å bevege seg utenfor de oppmerkede stiene. Vi må unngå å skade dette skjøre og verdifulle økosystemet som er hjemsted til endemiske arter som ikke finnes andre steder på planeten.

De fire viktigste rutene tar deg til paradisiske strender og andre interessante steder på øya som sikkert vil gi deg uforglemmelige opplevelser. Å vandre rolig langs disse stiene mens du nyter en vakker solnedgang vil nok også bli noe du vil huske for alltid.
 

Vulkanske landskap der det verken finnes trær eller skygger hvor du kan beskytte deg mot solen.

Contenido

Havbunnens rikdom

Sammen med holmene nord for Lanzarote utgjør omgivelsene til La Graciosa ett av de tre marine reservatene på Kanariøyene. Denne beskyttelsen ble etablert for å bevare havbunnen i dette kanariske området. Det er lett å forestille seg at øya er perfekt for dykkerentusiaster. Her finnes et enormt mangfold av flora og fauna samt robuste undersjøiske vulkanske landskap med grotter og tunneler i overflod.

Men hvis dykking i havet overgår dine ambisjoner, er ikke det noe problem. La Graciosa tilbyr et alternativ slik at du ikke trenger å gå glipp av disse underverkene. På noen strender der det er rolige farvann, kan du ta på deg snorkelrør og briller og nyte dette naturlige akvariet mens du snorkler i vei. Faktisk er det ikke uvanlig å se små måter, for eksempel seilbåter, forankret nær kysten mens seilerne soler seg på dekk eller dykker ned i det transparente vannet på jakt etter det perfekte fotografiet. For så å vise dem fram på Instagram!
 

Contenido

Filosofere over La Graciosa fra sjøen

Skal vi være fornøyd med å oppdage skjønnheten til denne lille øya bare til fots langs stiene og på sykkel? Åpenbart ikke. Fra nabo-øya, Lanzarote, eller fra Caleta de Sebo kan du leie en båttur som kjører nær kysten og i rolige farvann. Herfra kan du nyte La Graciosa på en annen måte. 

Forestill deg en hyggelig tur ombord på en moderne katamaran, inkludert lunsj, mens du kjenner på varmen fra solen og den forfriskende og revitaliserende havbrisen mot huden, mens du observerer de ubebodde øyene som utgjør Chiijo-skjærgården, samt Montaña Amarilla og La Cocina-stranden. Vel, vel, vi vet det, man må oppleve det.
 

Imagen
Isla de La Graciosa
Isla de La Graciosa
Contenido

Ikke dra igjen uten å prøve...

Fersk fisk er spesialiteten til denne lille Atlanterhavsøya, ledsaget av andre kanariske gastronomi-produkter. Et eksempel er rynkete poteter med mojo, en litt krydret saus som er typisk for Kanariøyene. 

Título

For mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet Turismo de Lanzarote