Enkle og spennende stier for hele familien på La Palma

Urskog, vulkaner og magisk natur er bare noen av overraskelsene som skjuler seg i nettverket av stier på en øy for hele familien.

Øya La Palma er et naturparadis og en juvel i Atlanterhavet. Med et areal på 708,3 km² er den såkalte "Isla Bonita" også "turgåernes øy".

Øya har et utsøkt nettverk av stier, fra de mest kompliserte til de enkleste, med skilting og sikkerhet som skaper en passende opplevelse for alle som besøker dem. Mangfoldet av stier gjør det mulig å finne en rute som passer og er komfortabel for alle typer mennesker, noe som gjør enhver tur til et eventyr for hele familien.

Contenido

En av de første rutene som anbefales for familiens yngste medlemmer, er stien fra San Andrés til Charco Azul, GR-130, eller Camino Real de la Costa.

I løpet av denne ruten, som går langs en del av den gamle kongeveien Camino Real de la Costa, får barna mulighet til å oppdage karakteristiske elementer i området, blant annet en kalkovn, samtidig som de kan beundre øyas majestetiske kystlinje. Som belønning for hele familien avsluttes stien ved den berømte Charco Azul, en badeplass som har blitt en naturlig attraksjon takket være sin gode størrelse, beskyttelse mot bølgene og et plaskebasseng med flat bunn.

Contenido

En filmtur

En annen av de sentrale og magiske rutene er Cubo de La Galga, som ligger i Puntallana kommune. På dette stedet, hvis landskap har blitt brukt som naturlige kulisser i serier som The Witcher, er det mange måter å gå seg vill på, selv om det anbefales å følge den vanlige, korte ruten langs en sti som strekker seg over ca. 4 kilometer. På denne turen får de minste en opplevelse i en skog som utvilsomt er som tatt ut av et eventyr.

 

Et eventyr under fossefall

Også i Bosque de los Tilos kommer hele familien til å ha det gøy. Selv om det finnes flere ruter, er den enkleste og mest barnevennlige den som starter ved Bosque de los Tilos formidlingssenter og leder vandrerne langs en sti som ender ved en foss i nærheten, som man kommer til gjennom passasjer som utvilsomt vil overraske de minste.

Contenido

For å komme helt inn i La Palmas vulkanske hjerte anbefales et besøk til San Antonio-vulkanen i Fuencaliente. Det er en fantastisk opplevelse. For å komme inn i vulkanen må du betale en beskjeden inngangsbillett. Når du først er inne, kan du følge en kort sti langs San Antonios skråning, se inn i vulkanen og få en fantastisk utsikt over Teneguía-vulkanen. I tillegg finnes det en jordskjelvsimulator som vil glede hele familien.

La Palma har nesten 1000 kilometer med turstier, så det er mange å ta av. I tillegg til de som allerede har blitt nevnt, kan vi nevne ruten Dragos de Buracas,der du kan oppdage landsbyen Las Tricias og la deg fascinere av en skog av draketrær langs veien.

Det finnes også en rundtur til Cumbrecita som går via Lomo de las Chozas og utsiktspunktet Los Roques. Denne ruten er den enkleste av dem alle, og går over 3 kilometer i området ved Caldera de Taburiente.

Contenido

For at opplevelsen skal bli så trygg som mulig, anbefaler La Palmas miljkomité å respektere skiltene og ikke avvike fra hovedstien, konsultere værmeldingene før du legger ut på tur, ikke gå alene og gi beskjed til noen om hvor du skal gå og når du kommer tilbake; dette er bare noen av anbefalingene fra La Palmas miljøkomité.

For at de små skal ha det best mulig på turen, er det også lurt å ha med seg en liten, individuell ryggsekk med varme klær, regnjakke, rikelig med mat og vann og selvfølgelig en mobiltelefon med oppladet batteri. De blir aldri brukt, men man må ha dem i tilfelle det skulle skje noe. Til slutt bør du utstyre deg med litt spesialutstyr, spesielt for føttene: "Turstøvler eller lignende (unngå joggesko eller tennissko) er viktig".

Det er viktig å respektere faunaen og floraen i området, da det er en uvurdelig del av La Palmas identitet. Det er også viktig å unngå forsøpling langs stien.