La Degollada de las Yeguas utsiktspunkt

Utsikt over tørt landskap sør på Gran Canaria

Landskapet man ser fra La Degollada de las Yeguas utsiktspunkt, sør på Gran Canaria, overrasker alle som ikke vet hva de går til. Det dreier seg om et panorama over Fataga-juvet, en 15 kilometer lang buktende, bred og dyp kløft med lett buede fjellsider som ender brått i nesten loddrette, svimlende vegger. Det hele er dekket av vegetasjon som er karakteristisk for tørre områder, og i det fjerne ser man havet. Helheten er monumental, fargerik og stemningsfull.

Dagstur i bil fra Maspalomas

Utsiktspunktet er et obligatorisk stopp når man reiser på dagstur med bil i øyens innland. Det ligger nær Maspalomas, ved landeveien til San Bartolomé de Tirajana. Besøkende kan sette fra seg bilen på den store parkeringsplassen og lære mer om stedet gjennom informasjonstavlene. Der kan man blant annet lese at stedet er et landskapsvernområde, og har fått status som biosfærereservat av Unesco. Hvorfor det har fått denne statusen, kan man se med egne øyne ved å gå bort til rekkverket og suge til seg inntrykkene.

Altitude
842 m
Landscape type
Natur
Vernet område
Landskapsvernområde
Hiking trails
Parking
Localidad
Arteara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
  • Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
  • Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
  • Respekter og ta vare på de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, kikkerter og teleskoper).
  • Respekter skiltene på stiene. Å forlate veiene og de anviste stedene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
  • Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
2
9
10
262
10045