En sykkelrute i den sørvestlige delen av Gran Canaria

En rundtur som begynner og slutter i Mogán

Denne rundturen i den sørvestre delen av Gran Canaria har blitt til en klassisk sykkeltur og både starter og slutter på øyas gylne kyst. Den sjarmerende havnen i Mogán er stedet der de første 30 kilometerne begynner. Ruten går over et flatt terreng som bukter seg langs kysten, blant lystbåthavner og vakre strender. Og til slutt kommer du til Maspalomas. Du må nå prøve å finne hjertet i øya, som ligger i retning av Fataga. Her er det en lang og hard oppoverbakke når du passerer utsiktspunktet ved Degollada de Las Yeguas.

Ayacata, rutens høyeste punkt

Når du klatrer med sykkel på den sørvestlige delen av Gran Canaria, er det tre milepæler du kommer til: landsbyen Fataga, San Bartolomé og Ayacata, som er rutens høyeste punkt. I dette utrolige landskapet, fylt med husgrupper og dype juv, er det beste du kan gjøre, å fylle lungene og smake på den tradisjonelle osten før du begynner på nedstigningen til Las Niñas-demningen. Veien er full av svinger og furutrær, og til slutt kommer du til et annet spektakulært juv, nemlig Mogán-juvet, som har adkomst via en vei som ser ut til å ligge løst mellom veggene til de to klippene. Da gjenstår det bare å fortsette ned til Mogán og slappe av.

Distance
99 km
Høyde
1304 m
Slope
2240 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de Mogán

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045