El Palmar

En landsby som dufter av nylig kvernet gofio

El Palmar ligger nordvest på Tenerife i en fruktbar dal som har gitt navn til landsbyen. Man kan nesten kalle den «hovedstaden» i Teno natur- og kulturpark, og landsbyen er et godt utgangspunkt hvis du vil utforske den gamle skogen Monte del Agua eller bestige klippene Baracán og Talavera. Den lokale økonomien er basert på jordbruk, kurvarbeid og fletting av palmeblader, og du kan ofte kjenne duften av nylig kvernet gofio. Dette er et lokalt, røstet mel som har blitt laget på Kanariøyene i hundrevis av år.

Arkitektur og tradisjoner nordvest på Tenerife

El Palmar er ikke bare utgangspunktet for en tur gjennom Teno natur- og kulturpark; den har sitt helt eget særpreg. Små hus ligger strødd rundt omkring i de landlige omgivelsene, og de lokale restaurantene serverer en rekke kanariske retter. El Palmar har også flere arkitektoniske skatter, for eksempel gamle gårder og kirken Nuestra Señora de la Consolación. Blant de lokale tradisjonene kan nevnes Baile de las Libreas (en tradisjonell dans med fargerike kostymer), som har gått av stabelen hvert år i slutten av september siden det 17. århundre.

Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
1
9
262
10045