Agüimes’ gamleby

En historie som strekker seg tilbake til øyas erobring

Agüimes-regionen sørøst på Gran Canaria var blant de første stedene som ble kolonisert etter at spanjolene erobret Gran Canaria i 1491. Byen ble grunnlagt som et kirke- og herresete av de spansk-katolske herskerne, og landsbygda og naturen rundt er nå et populært mål for turister. Havnen Arinaga har gjort byen til et travelt handelssenter.

Se alt fra gamle bosettinger til kirken San Sebastian

En stor del av Agüimes’ første innbyggere utvandret til Amerika, en skjebne den delte med mange av byene på Kanariøyene. Byen lærte seg etter hvert å administrere vannressursene sine på en bedre måte, noe som førte til økt velstand og lavere utvandring. Fra det 16. århundre blomstret sukker-, tomat- og agurkplantasjer. Blant de kulturelle høydepunktene er kirken San Sebastian og de omkringliggende brosteinsgatene samt de førspanske arkeologiske funnstedene ved Temisas og Guayadeque.

Historical heritage
Historisk bygningssamling
Type
Historisk bydel
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
2
9
262
10045