Kortreiste suvenirer - hva du kan ta med deg hjem fra La Palma

La Isla Bonita byr på et bredt utvalg av lokale produkter som vil minne oss om besøket når vi kommer hjem.

Oppskriftene på La Palma, fra desserter til gryteretter og mojos, samt vin og ost, er en blanding av tradisjonelle og moderne oppskrifter. Det er mange muligheter til å ta med seg smakene hjem i kofferten.


Alle som forlater Isla Bonita kan bedre forstå teksten i en kjent sang fra øya: "Yo quisiera volver a La Palma..." (Jeg vil tilbake til La Palma...). Kanskje kommer du ikke tilbake på lenge, men du kan ta med deg suvenirer fra et land som i tillegg til naturen - øya er utnevnt til UNESCOs biosfærereservat - har smaker og håndverk som gjør at du kan vende tilbake til det til tross for avstanden.

Contenido

Den kortreiste landbruksmodellen har eksistert på La Palma i flere tiår. Den har ført til at øyas bønder har nærmet seg agroøkologien, som kombinerer den tradisjonelle kunnskapen fra landsbygda med moderne vitenskap, med sikte på å skape en økonomisk levedyktig, bærekraftig og rettferdig primærsektor.

I tillegg til frukt og grønnsaker fra øyas bondemarkeder, spesielt Puntagorda og La Recova (Mercado de Abastos) i Santa Cruz de La Palma, kan du også finne kunsthåndverk fra La Palma. Dette er unikt i verden, ikke bare på grunn av silkeklærne som er laget av silkeormer og produsert på tradisjonelle vevstoler, men også på grunn av de fine håndbroderiene, de forseggjorte sigarene og den elegante keramikken. Det finnes også markeder i El Paso, Puntallana og Villa de Mazo, for ikke å glemme loppemarkedet i Aragual.

Museo de La Seda i El Paso kan du kjøpe skjerf, vesker og til og med sko, rett fra vevstolen. Dette stedet har århundrelange tradisjoner, ettersom det var en del av Silkeveien som gikk til og fra Kina via Europa.

Contenido

Ostene på La Palma lages hovedsakelig av geitemelk, men også av sauer som beiter fritt i skogene. Overalt på La Palma kan du finne kortreiste oster, som tradisjonelt var en av de viktigste matvarene i husholdningene på La Palma. Nå er ostene som selges kvalitetsstemplet og har vunnet en rekke priser på regionale, nasjonale og internasjonale messer.

De smakfulle mandeldessertene, som den berømte Bienmesabe almendrados eller mandelost, tar ganen tilbake til La Palma. Det samme gjelder vinene, hvis dyrkingstradisjon i vulkansk terreng begynte på 1500-tallet og i dag har fått nytt liv med røde og hvite viner fra bodegaer på øya som produserer fyldige viner med kunst og engasjement. Både osten og vinen er beskyttet med opprinnelsesbetegnelse.

Vi har også sausen mojo de La Palma, som lages på øya etter en egen oppskrift som gir den konsistens og pepper etter smak; noen ganger veldig sterk. Den kjøpes vakuumpakket og er, i tillegg til de tradisjonelle kanariske papas arrugadas, med på å sette smak på enhver rett.

La Palma byr altså på et bredt utvalg av lokale retter og drikkevarer som gir deg mulighet til å nyte nyansene på en øy som ligger badet i Atlanterhavet og som er omgitt av grønne enger, skoger og vernede naturområder. Alle disse rettene er en del av merkevaren Saborea La Palma, et symbol på reisemålets gastronomiske kvalitet.