Klatring på Guaria-klippen

Tejina-fjellets lengste ruter for sportsklatring

Et av Tenerifes mest spektakulære klatreområder ligger på Guaria-klippen, som er en del av naturmonumentet Tejina-fjellet utgjør. Dette er et vernet landskap i kommunen Guía de Isora, som ligger sørøst på øya. På disse gamle vulkanske veggene finner du øyas lengste ruter for sportsklatring – rundt 90 – til tross for at formen på fjellet også gjør det mulig med klassisk klatring i ulike ruter der det brukes tau. Og nettopp dette er grunnen til at mange anser dette for å være Tenerifes beste klatreområde.

Klatring i et vernet landskap – med årlig tillatelse

Guaria-klippen er tilholdssted for enkelte truede arter, og ett eksempel er berberfalken, som ligner veldig på vandrefalken. Som en følge av dette blir tilgangen til ulike deler av fjellet begrenset i hekketiden. Ettersom dette er et vernet naturlandskap, finnes det spesielle forskrifter som regulerer klatringen i området, og du må skaffe en årlig tillatelse fra Área de Medioambiente i det lokale øyrådet, før du kan klatre her. Hva gjelder årstid er det best å komme mellom mars og november, ettersom sommermånedene pleier å være svært varme.

Localidad
Guaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
1
257
13
262
10045