En sykkelrute i den nordvestlige delen av Gran Canaria

En av Kanariøyenes mest krevende fjellandsbyer

Både start- og målstreken er på den vakre havnen i Agaete, og denne rundturen rundt den nordvestlige delen av Gran Canaria tar deg gjennom et av øyas mest uberørte og bortgjemte områder. Ruten går via veien Andén Verde, som fører deg fra Aldea til San Nicolás, og dette er en rute som overrasker fra første stund. Her finner du et miljø som er dominert av den imponerende Faneque-klippen og det like imponerende Tamadaba-fjellmassivet, som er dekket av øyas eldste furuskog. Dette er uten tvil en oppvarming som gjør det mulig å overvinne en av Kanariøyenes mest krevende fjellandsbyer.

Fra landeveien til El Aserrador-demningene

Sykkelen løper nå langs demningsveien, som er en svingete og interessant strekning som leder deg inn i hjertet av øya, til det som er kjent som El Aserrador-veggene. Her finner du platåer hvor du virkelig ser hvor få trafikanter som tør å kjøre på disse smale veiene. Ruten, som går inn til sentrum av øya, går forbi landsbyene Tejeda og Artenara og deres landskap fylt av juv, steinformasjoner og eroderte vulkaner. Når du skal tilbake til kysten, går turen nedover andre og rolige landeveier inntil du kommer til Agaete.

Distance
116 km
Høyde
1500 m
Slope
3070 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
- Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
- Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
- Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
2
257
13
262
10045