En sykkelrute på El Hierro

En sykkeltur som krysser El Hierro fra Valverde

Det å krysse meridianøya på sykkel er et eventyr som begynner i hovedstaden, Valverde, som ligger nordøst på øya. Når du kommer til jordbrukslandsbyen San Andrés, må du ta HI-4 til krysset som går til Hoya del Morcillo og det intakte landskapet i El Julan, som er et av de områdene som gjør El Hierro så unik. Her finner du en skråning som er dekket med furutrær, der bare kapellet Virgen de los Reyes og Orchilla-fyret vitner om at det en gang bodde mennesker her.

Oppstigning via Frontera til Mirador de La Peña

Når du er ferdig med å betrakte fønikiaeinerne som har blitt vridd av vinden, begynner nedstigningen til det mest nordvestliggende punktet på øya. Etter at du har passert El Verodal-stranden og den rødaktige sanden, går turen videre gjennom El Golfo-dalen og opp veien til Frontera, som er en av øyas mest imponerende fjellandsbyer. Og når høyden på 1300 meter er overvunnet, gjenstår det en rolig tur frem til Mirador de La Peña −fra kunstneren César Manrique− før du setter kursen tilbake til Valverde via de sjarmerende små landsbyene Guarazoca, Erese og El Mocanal.

Distance
105 km
Høyde
1338 km
Slope
2400 km
Is circular
Restaurant
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
7
257
13
262
10045