Pozo de las Calcosas

El Hierros tradisjonelle arkitektur

Nord på El Hierro ligger en av øyas mest sjarmerende og karakteristiske landsbyer. Denne sjarmen kommer av måten husene er bygget på, som på El Hierro kalles «casas pajeras» (stråhus). Husene har vegger av naken vulkansk stein og halmtak laget av rugbunter. Pozo de las Calcosas har stor etnografisk verdi, og landsbyen fungerer som et friluftsmuseum over de arkitektoniske tradisjonene på El Hierro.

En landsby der du kan tilbringe sommeren ved havet

Pozo de las Calcosas er også interessant av andre grunner: Det er hit mange av innbyggerne i den nærliggende byen El Mocanal kommer for å tilbringe sommeren. For å komme seg frem og tilbake må man følge en sti som bukter seg langs den forrevne kysten nord på El Hierro. De siste årene har det blitt lagt ned mye arbeid i å ta vare på alle de lokale husene, og en rusletur gjennom landsbyens smale gater er som å gjenoppleve en del av El Hierros historie.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
7
9
262
10045