Terrengsykling på El Hierro

En rundtur med utgangspunkt i Valverde

Denne rundturen begynner i Valverde, som er hovedstaden på El Hierro og ligger nordøst på øya. Derfra går den over vekselvis asfalt- og jordveier, gjennom midtpunktet på øya og til vestsiden. Dette er samme rute som gås hvert fjerde år i forbindelse med feiringen Bajada de la Virgen de los Reyes, som er den mest populære høytiden på øya. Ruten tar deg med forbi de bratte og vakre Julan-fjellsidene, som er avkortet av diverse juv – et landskap som strekker seg fra Golfo-dalen og helt til havet.

Mange kilometer på sykkel i La Dehesa

Veien fortsetter helt til La Dehesa de Sabinosa, som er et helt unikt sted der veien går i en krevende løkke og gir deg en flott utsikt over Frontera-dalen fra Mirador de Bascos. Her er det fønikiaeinerne som står i fokus. Disse vridde trærne har blitt deformert av vinden og har blitt til et symbol på øya. På veien tilbake til Valverde ser du La Orchilla-fyret (El Pinar) i det fjerne. Dette markerte i sin tid nullmeridianen, og her har du gullmerket for 78 kilometer på sykkel.

Distance
79 km
Høyde
756 m
Slope
610 m
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
7
257
13
262
10045