Liten guide for å se på himmelen med barn

Hvem er hvem på kanarihimmelen? Noen ledetråder for å se på himmelen med barn.

Contenido

Fra Kanariøyene til himmelen. Bokstavelig. Fordi en av de store attraksjonene på øygruppen er den klare himmelen, som gleder enhver astronomifan, men også alle som ser opp midt på natten fordi det er umulig å motstå den magnetiske skjønnheten til så mange himmellegemer på hodet. Barn er fascinert. Og hvorfor ikke?

Contenido

Great Canary Telescope

Vi kunne her forklare at Kanariøyene har Gran Telescopio Canarias, som ligger i Roque de los Muchachos-observatoriet, i La Palma, i en høyde av 2.396 meter, nettopp fordi man derfra kan se alt klarere; det er knapt noen lysforurensning, en skatt som blir stadig vanskeligere å finne. Den har det største optiske teleskopet i verden, noe som lar oss lære mer om sorte hull, de fjerneste stjernene og galaksene i universet og startforholdene etter Big Bang.

Contenido

Bedre under nymånen

Men det er for mye for de minste i huset og for de uinnvidde, så vi foreslår at du finner et rolig hjørne på en av øyene, og på en klar natt kan du sette deg eller legge deg ned for å beundre showet. Teleskop? Nei, det trenger du egentlig ikke. Kikkert? Kanskje, kanskje ikke. Disse verktøyene vil selvfølgelig alltid være bedre, men den klare kanariske himmelen lar deg observere med det blotte øye underverk som er "gjemt" for de aller fleste besøkende på deres opprinnelsessteder. Og siden barna har veldig godt syn, vil de ha glede av det! Det er nok å komme vekk fra de mest bebodde områdene, hvis belysning kan sløre utsikten, se etter et sted så høyt som mulig og med horisonten fri for fjell og trær og, om mulig, under nymånen. Nok til å oppdage stjerner (også skytende), galakser, stjernebilder, satellitter, tåker, planeter...

Contenido

Stjernene glimter. Planetene, ikke

For det er ikke bare stjerner på himmelen. Faktisk er de som glitrer. De som skinner uten skjelvinger (faktisk gir de fra seg mer lys enn stjernene) er planetene: Venus er for eksempel mellom hvit og gul, mens Mars har rødlige toner og Saturn, mer oransje, er sammen med Jupiter, en av de enkleste å oppdage.

Contenido

posisjonsendring

På grunn av oversettelsesbevegelsen til jorden rundt solen, endres himmelens panorama i henhold til årstiden. Dette fører til at stjernene endrer posisjon selv i løpet av samme natt. Så det beste er å bruke en planisfære (et himmelkart som kan flyttes og lar deg stille inn dato og klokkeslett for å vite hva som kan ses den kvelden) eller se etter spesialiserte apper.

Contenido

Big bear

Utover kvadrantene, gradene og breddegradene for å lokalisere stjernene, for nybegynnere og barn, er det bedre å starte med stjernebildene, som hjelper til med å orientere seg på himmelen fordi med dem kan de fire kardinalpunktene lokaliseres. På den nordlige halvkule er Big Dipper, også kjent som Big Dipper eller Propellen, referansen. Katalisert av den greske astronomen Ptolemaios i det andre århundre, er dette stjernebildet, det tredje største på himmelen, veldig lett å identifisere ved formen til en øse, panne eller bil, og er synlig hele året på den nordlige halvkule. Den har syv hovedstjerner: Merak , Dubhe , Megrez , Pechda , Alioth , Mizar og Benetnasch.

Contenido

Polstjernen markerer nord

Merak og Dubhe, de to foran på «vognen», peker mot Nordstjernen, en av de syv stjernene i Ursa Minor (som minner om en liten dopp, men den er omvendt med hensyn til Ursa Major) og den lyseste av dem. Og hvis polstjernen blir funnet, blir nord funnet. For å gjøre dette, tegn en tenkt linje omtrent fem ganger avstanden mellom Merak og Dubhe. Det er en annerledes måte å ha det gøy om natten med en uendelig skatt: himmelen. En himmel som kan sees mer og bedre på Kanariøyene.