Hvorfor finnes det naturlige bassenger midt ute i havet?

Slik oppsto naturens egne Infinity pools i Atlanterhavet

Naturen skaper de merkverdigste ting. Hvis det er noen som tror at å slappe av i et basseng med spektakulær panoramautsikt er noe som er forbeholdt store hoteller, så har de nok ikke hørt om kystområdene på Kanariøyene, der man finner naturlige bassenger på hver eneste øy. Hvert eneste av dem har sin egen sjarm. Det er det ikke vanskelig å se. Historien om hvordan de oppsto, skjuler seg imidlertid dypt nede i fortidens hav.

Imagen
Caleta de Sebo. La Graciosa.
Caleta de Sebo. La Graciosa.
Contenido

Før vi går nærmere inn på hvordan de ble dannet, må vi vite hva vi egentlig snakker om. De naturlige bassengene er tilsynelatende vanntette fordypninger som på en eller annen måte har kontakt med sjøen uten at mennesker har hatt en finger med i spillet. Det gjør at man kan nyte havet og havbrisen fra et privilegert sted som er perfekt for å slappe av på egen hånd, med familien eller med venner.

De fleste naturlige bassengene er av stein, men det finnes også noen i sand. For at de skal dannes, må det finnes relativt flatt, men ujevnt terreng nær sjøen. Og det er her den vulkanske opprinnelsen til Kanariøyene kommer inn. Det underlige flatlandet under vulkanene som har formet kyststrøkene i øygruppen, har litt etter litt blitt temmet av havet. Mange århundrers erosjon og tidevann har med tiden formet disse spesielle bassengene midt ute i Atlanteren. Å bade i dem er en fryd, spesielt med tanke på at verdens beste klima gjør at man kan bade i dem nesten året rundt.

Contenido

Selv om vi finner flotte naturlige bassenger i nesten alle kyststrøkene på Kanariøyene, er det uten tvil El Hierro som utmerker seg aller mest. Og blant bassengene på øyen er det ett som skiller seg spesielt ut: Charco Azul. Dette naturlige bassenget ligger ved foten av en klippevegg i landsbyen El Golfo, og er dekket av en imponerende hvelving av basaltstein som skaper en stemning av mystikk. Det er et fredelig sted med turkist vann like ved kanten av Atlanterhavet, med solbadterrasse, forskjellige stupeområder og til og med et basseng under åpen himmel for de som foretrekker å bade i solen.

Contenido

Navnet betyr "den blå dammen", og bassenget har en navnebror på La Palma. Den andre Charco Azul ligger i San Andrés y Sauces, og har æren av å være det best utstyrte naturlige bassenget på hele La Palma. Godt tjenestetilbud, tilgjengelighet og respekt for omgivelsene har gitt dette bassenget internasjonal anerkjennelse, som Ecoplayas-flagget for økologiske strender. 

 

Contenido

Når man er på Kanariøyene, er man aldri langt fra et naturlig basseng. I tillegg til de mange vi finner på El Hierro og La Palma, finnes det lignende skatter også på de andre øyene. I området La Guancha, nord på Tenerife, ligger Charco del Viento og Charco Verde. De ligger bare ti minutters kjøring fra hverandre og er lett tilgjengelige. Begge byr på en unik måte å nyte denne typen badested på.

Contenido

Gran Canaria har også rikelig med muligheter til å bade i naturlige bassenger, for eksempel El Agujero, i Gáldar, eller spektakulære Roque Prieto i Santa María de la Guía.

Imagen
PH704
PH704
Contenido

På Lanzarote er det verdt å nevne Los Charcones, som er en hel samling med store og små naturlige bassenger. På Fuerteventura finner du den enorme turkise dammen som har dannet seg i sandenLaguna de Playa Barca. De mindre øyene har ingenting å misunne søsknene sine.

Contenido

Nord på La Gomera finner vi Hermigua-bassenget, et imponerende naturlig basseng med fire store søyler. Og på La Graciosa skjuler deler av kystområdene av svart vulkanstein underverker som bare kommer til syne ved lavvann. Du finner dem ikke en gang på Google Maps, så du må besøke dem selv for å kunne glede deg over en av de få uoppdagede hemmelighetene her på jord.